1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Rodni grad Nikija Hejdena podiže spomenik nastradalom vozaču
Rodni grad Nikija Hejdena podiže spomenik nastradalom vozaču
0

Rodni grad Nikija Hejdena podiže spomenik nastradalom vozaču

248
0
Podelite sa prijateljima:

Gradić u Kentakiju u kojem je rođen veliki šampion Niki Hejden, podići će spomenik u čast preminulom asu. 

Žitelji i čelnici grada Ovensboroua odlučili su da podignu statuu Hejdenu ispred gradske skupštine. Ceremonija otkrivanja spomenika zakazana je za 8. jun. Gradonačelnik rodnog grada Hejdena proglasiće 9. jun za „Dan Nikija Hejdena“ u čast broja koji je on nosio na trkama – 69. (po američkom sistemu pisanja datuma 9. jun je 6/9)

Gradonačelnik Tom Votson izjavio je da je Ovensborou ponosan što ima priliku da nastavi da čuva uspomenu na Hejdena. „Niki je svojim ponašanjem zadužio ne samo naš grad, već čitav motociklistički svet“, izjavio je Votson.

Sestra Nikija Hejdena, Ketlin, zahvalila je rodnom Ovensborou za ukazanu čast i saopštila da se porodica slaže sa odlukom da se podigne spomenik Hejdenu. „Niki je zbog svog posla često putovao po celom svetu, ali se uvek vraćao u svoj rodni grad. Uvek je ponosno isticao da je on samo momak iz malog grada u Kentakiju“, rekla je Ketlin Hejden.

Ride on Kentucky Kid! 

 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments