1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Karoq proizvodiće se i u Nemačkoj
Škoda Karoq proizvodiće se i u Nemačkoj
0

Škoda Karoq proizvodiće se i u Nemačkoj

367
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je Karoq dostupan kupcima svega nekoliko meseci, potražnja je ogromna te je Škoda prisiljena da deo proizvodnje preseli iz Češke u Nemačku. 

Karoq će se sklapati u fabrici u Osnabrueku, gde se inače proizvodi i VW Tiguan. Proizvodnja će početi krajem ove godine. Poslednje informacije kažu da je selidba proizvodnje samo kratkotrajno rešenje.

Ipak, pored svega, čini se da je Škoda dostigla svoj maksimum što se tiče proizvodnje u aktuelnim pogonima, i da ukoliko žele da se kompletan proces i dalje održava u Češkoj, moraće da otvore još jedan proizvodni pogon i unaprede aktuelne. Na Salonu automobila u Ženevi, šef Škode, Bernard Majer, rekao je da će kupci morati čekati na novi Karoq i do 10 meseci, jer Škoda nije u stanju da proizvede toliku količinu automobila.

Škoda je u prvom kvartalu ove godine ostvarila rast od 12%, i veruje se da će ove godine prodati više od 1,5 miliona vozila.

(367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments