1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai tek uči koliko je teško i zahtevno uspostaviti luksuznu marku
Hyundai tek uči koliko je teško i zahtevno uspostaviti luksuznu marku
0

Hyundai tek uči koliko je teško i zahtevno uspostaviti luksuznu marku

370
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo preneli vesti iz kompanije Hyundai Motor, prema kojima je bilo zamišljeno da se luksuzna vozila marke Genesis, kupcima nude kroz zasebnu distributivnu mrežu u Americi, koja bi bila nezavisna u odnosu na ponudu velikoserijskih modela. Međutim, rukovodstvo korejske kompanije je očigledno pregledalo Excel tabele malo detaljnije i kao posledica toga, donelo drugačiju odluku.

Sada, kompanija „nudi svim postojećim dilerima Genesis vozila da zaustave prodajne aktivnosti, ili da postanu franšizni maloprodavac vozila te marke”, dok će „nezavisne trgovinske kompanije koje žele da prodaju Genesis vozila, morati da osposobe zasebne lokacije, kao što je i zamišljeno prvobitnim planom, kako bi mogli da nastave sa prodajom MY19 Genesis modela, i svih novijih, koje marka bude lansirala.“

Kako prenosi Automotive News, svi dileri Hyundai vozila su zainteresovani da apliciraju za sklapanje franšiznog ugovora o prodaji Genesis modela. Približno, 350 prodajnih salona trenutno u svojoj ponudi ima Genesis modele G80 i G90, i imaju želju da nastave sa aktivnostima. Franšizni ugovori bi trebalo da budu spremni i poslati dilerima na pregled, već ovih dana.

Svi novi dileri, moraće prvo da upodobe prodajne lokacije, koje uključuju i servisne centre, a već prema zahtevima proizvođača.

Razlozi koji uslovljavaju pozitivne reakcije dilera su jasni: njihova uloga u prodajnoj mreži Genesis marke konačno postaje jasna, a o još nekim prednostima novog koncepta, govorio je jedan od njih.

„Što više bude prodajno servisnih centara, razasutih širom SAD, kupci će imati manji strah od toga da se zadese u nekom delu zemlje u kojem ne bi imali pristup dileru, za slučaj neke eventualije. Ako se ovi planovi budu realizovali, u skladu sa zamislima, pomoći će nam da prodamo više automobila. Mislim da je ovo odlična strategija.“

(370)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments