1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar XE SV Project 8 – pušten sa lanca na Goodwood stazi – (Video)
Jaguar XE SV Project 8 – pušten sa lanca na Goodwood stazi – (Video)
0

Jaguar XE SV Project 8 – pušten sa lanca na Goodwood stazi – (Video)

227
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar XE SV Project 8 je moćno oružje za trkačke staze. Kao takav, juriša na rekord Nirburgring staze u kategoriji serijskih automobile sa četvoro vrata. 

Britanski model XE SV Project 8 snagu dobija od V8 natpunjenog agregata zapremine pet litara, koji isporučuje 441 kW uz 700 Nm obrtnog momenta. Ogromna količina snage se prenosi na sva četiri točka putem osmostepene Quickshift automatske transmisije. Ubrzanje velike limuzine je impresivno. Za 3,7 sekundi, iz mirovanja do “stotke”.

Proizvođač navodi da je maksimalna brzina Projecta 8 čak 322 km/h. Jaguar XE SV Project 8 će biti proizveden u ograničenoj seriji od 300 primeraka.

Pogledajte video klip koji prikazuje upoznavanje bivšeg šampiona iz Le Mana, Endija Valasa i Dejvija Džonsa sa jednim od najbržih serijskih automobila u istoriji marke. Prilog je snimljen na stazi Goodwood Motor Circuit. Pa, da čujemo šta njih dvojica imaju da kažu o ovom lepotanu, mada je i sam zvuk koji agregat proizvodi, poezija za srce automobilskog entuzijaste.

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments