1. Home
  2. Vesti
  3. Smart potpuno prelazi na električne automobile
Smart potpuno prelazi na električne automobile
0

Smart potpuno prelazi na električne automobile

215
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Mercedesa, Diter Ceče, potvrdio je da će Smart proizvoditi samo električne automobile, i to već od 2020. godine.

Sasvim logična odluka Mercedesa, s obzirom na to da je urbana sredina najbolji prostor za električne automobile, odnosno tu njihove vrline mogu najviše da dođu do izražaja. Smart će od 2020. godine na Starom kontinentu prodavati samo EQ fortwo i EQ forfour modele. Nakon Evrope, na red stižu ostali kontinenti, a u Smartu se nadaju posebno dobroj prodaji na Dalekom istoku.

Oba pomenuta automobila koriste elektromotor snage 60 kW uz 160 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Uz bateriju od 17,6 kWh, autonomija po punjenju iznosi maksimalno 160 kilometara.

Ukoliko priključite neki od pomenutih modela na kućnu utičnicu, napuniće 80% baterije za nekih šest sati, dok je za isti procenat napunjenosti na brzom punjaču potrebno 40 minuta. Ipak, tehnologija za električne automobile i dalje nije jeftina, pa tako omaleni Smart EQ fortwo u Nemačkoj ima početnu cenu od vrtoglavih 28.000 evra.

U razgovoru sa novinarima, Diter Ceče potvrdio je i dalje, ambiciozne planove Mercedesa u sferi električnih automobila. Naime, do 2022. godine „trokraka zvezda“ ponudiće po jedan električni automobil u svakom segmentu u kojem je prisutna.

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments