1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Priča o enterijeru nove generacije modela Mercedes-Benz S klase
Priča o enterijeru nove generacije modela Mercedes-Benz S klase
0

Priča o enterijeru nove generacije modela Mercedes-Benz S klase

4.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija perjanice marke Mercedes-Benz, S klasa bi trebalo da debituje 2020. godine. Sada, nakon što je direktor odeljenja za dizajn enterijera štutgartske kompanije, Hartmut Sinkvic, razgovarao sa medijima, imamo prve naznake o tome šta možemo da očekujemo u unutrašnjosti luksuzne krstarice. Susret sa novinarima se dogodio tokom održavanja Salona automobila u Pekingu.

Na osnovu špijunskih fotografija koje su poslužile izvođenju da je testiranje nove generacije S klase započelo, može se naslutiti da izmene spoljnog oblika vozila neće biti značajne. Ipak, što se enterijera tiče, očekivana su poboljšanja u brojnim segmentima, iako je i onaj koji se nalazi u aktuelnoj generaciji, zaista glamurozan. Sinkvic navodi da je fokus razvojnog tima bio na unapređenju taktilnog doživljaja putnika. To će se odraziti na različite načine, uključujući i zamenu rotacionog tastera info-zabavnog sistema Comand, novim ekranom osetljivim na dodir i površinom preko koje se dodirom prsta upravlja različitim funkcijama. Nešto slično onome što smo na aktuelnoj generaciji E klase.

Današnji par ekrana instrumentaciong klastera i info-zabavnog sistema, oba dijagonale 12,3 inča, biće predmet promena. Sinkvic navodi da ekrani moraju da evoluiraju u luksuznim sedanima, i da će biti implementiran novi ekran. Međutim, to ne znači nužno da će on biti ogroman, upravo zato što on smatra da takvo rešenje nije dovoljno lično, odnosno dovoljno toplo. Umesto toga, Sinkvic kaže da smo naznake onoga šta ćemo viđati u Mercedesovim automobilima viših segmenata, mogli da zapazimo na Ultimate Luxury konceptu izloženom u Kini, gde je par aktivnih polja prikazano na širokom horizontalnom staklenom panelu.

Dodatno, možemo očekivati značajne promene na polju osvetljenja putničke kabine. Kada je aktuelna generacije S klase (kodne oznake W222) debitovala, pažnju je privuklo ambijentalno osvetljenje sa sedam različitih ponuđenih boja, uključujući i pet nivoa intenziteta osvetljenja, kao i četiri zone unutar kabine koja je u potpunosti opremljena LED tehnologijom rasvete. Mercedes je nedavno unapredio enterijer E klase, koji sada nudi 64 različitih nijansi ambijentalnih svetala. Očigledno je da proizvođač smatra da postoji dovoljno prostora za unapređenja svetlosnih efekata unutar kabine.

(4417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments