1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model Y na scenu stupa 2020. i donosi „revoluciju u proizvodnji“
Tesla Model Y na scenu stupa 2020. i donosi „revoluciju u proizvodnji“
0

Tesla Model Y na scenu stupa 2020. i donosi „revoluciju u proizvodnji“

194
0
Podelite sa prijateljima:

U postu na Twitteru iz marta 2017., Ilon Mask je najavio planove u vezi sa Modelom Y, napisavši da će manji električni krosover stići „za par godina“.

Nešto kasnije je lansiran i priloženi „tizer“ (jun iste godine), a sada saznajemo i vreme lansiranja: početak 2020.

Ovo je obelodanio Ilon Mask prilikom izlaganja o prihodima, tokom kojeg je spomenuo da još nije donesena odluka gde će novi model da se proizvodi. On je dodao da bi to moglo da se zna već u sledećem kvartalu, odnosno najkasnije u četvrtom kvartalu ove godine.

Nevezano za to gde će biti sklapan, Model Y će, po Masku, predstavljati proizvodnu revoluciju. On je pojasnio da se neće proizvoditi u fabrici u Frimontu, jer tamo nema slobodnih kapaciteta za tako nešto.

Šef Tesle je odbacio Rojtersov izveštaj iz 11. aprila, u kojem je stajalo da će prozvodnja Modela Y startovati u novembru 2019. u kalifornijskoj fabrici u Frimontu.

Mask je takođe obelodanio da je sklapano 2.270 Modela 3 nedeljno u poslednjih mesec dana, što je daleko ispod neophodnih 5.000 jedinica nedeljno, da bi poslovanje bilo pozitivno. Na kraju prvog kvartala, bilo je više od 450.000 rezervacija za Model 3, koji doživljava velike probleme u proizvodnji.

 

 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments