1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia 037 Stradale i Džej Leno (video)
Lancia 037 Stradale i Džej Leno (video)
1

Lancia 037 Stradale i Džej Leno (video)

431
1
Podelite sa prijateljima:

Verovatno da nema ljubitelja automobilizma koji sa vremena na vreme ne baci pogled na YouTube kanal Jay Leno’s garage. U poslednjoj epizodi „gošća“ je stigla iz Italije. 

U pitanju je Lancia 037 Stradale. Ovaj model nije toliko poznat kao njegova braća Stratos i Delta Integrale, i ne dobija toliko prostora u medijima. Po mišljenju Džeja Lenoa, to je potpuno nezasluženo, s obzirom da on ovaj model vidi kao „mali Ferrari F40“.

Zbog tadašnje regulacije FIA, Lancia 037 Stradale bio je nuđen i kao automobil za javne puteve. Ta verzija imala je na početku 205 konjskih snaga iz dvolitarskog četvorocilindraša sa superpunjačem, dok je varijanta namenjena trkačima imala 265 konjskih snaga. Kasnijim poboljšanjima Lancia Stradale raspolagaće sa čak 350 konjskih snaga.

Ono što ipak ističe model 037 Stradale jesu reli geni, s obzirom na to da su u Lanciji svojevremeno uspeli da otmu titulu Audiju ispred nosa, uprkos tome što je njihov model Quattro imao pogon na sva četiri točka, a Lancia samo na zadnjoj osovini.

Pogledajte šta Džej Leno misli o ovom automobilu:

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Dan kada nestane Lancia bice jedan od najtuznijih dana u istoriji automobilizma.