1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne Coupe prema najavama na tržištu do kraja godine i još ponešto
Porsche Cayenne Coupe prema najavama na tržištu do kraja godine i još ponešto
0

Porsche Cayenne Coupe prema najavama na tržištu do kraja godine i još ponešto

346
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche već neko vreme analizira tržišni potencijal eventualne kupe verzije SUV modela Cayenne. Međutim, sada iz Nemačke stižu najave da bi ovakav krosover mogao da se nađe na tržištu do kraja godine.

Prema preliminarnim najavama, konkurent modelima BMW X6 i Mercedes-Benz GLE Coupe, biće predstavljen svetskoj javnosti u narednih nekoliko meseci, a kao najpodesnije mesto za glamuroznu premijeru, nameće se Salon automobila u Parizu.

Ipak, malo toga se zna za sada. Svi su izgledi da će veliki krosover naslediti ogroman deo tehničkih i inženjering rešenja od “standardnog” Cayenna, uz najveću razliku koja se ogleda u intenzivno padajućoj liniji krova. Očekuje se i najsnažnija Turbo verzija, snage 404 kW.

Sledeće iznenađenje iz marke Porsche, moglo bi da bude oživljavanje serije 928, koje je najavljeno za sledeću godinu. Očekuje se atraktivan “grand tour” koncept sa dvoje vrata, koji bi delio stilski izraz sa Panamerom. Verovatno je da će proizvođač ovaj model nazvati 928, kako bi se razlikovao od svog V8 prethodnika.

Još jedna vest iz kompanije Porsche. Sledeći model koji će kupcima biti ponuđen sa potpuno električnim pogonskim sklopom, biće SUV model Macan, kao trenutno najuspešniji model marke. Predstavljanje je zakazano za 2022. godinu, prevashodno zbog neophodnosti dovoljno vremena, kako bi nemački proizvođač mogao da prilagodi svoje pogone u Lajpcigu, proizvodnji električnih vozila. Macan EV će biti postavljen na PPE platformu (Premium-Plattform Elektromobilität – PPE) a posedovaće tri nivoa snage: 160 kilovata, 240 kilovata i 320 kilovata. Sva tri će posedovati autonomiju od oko 500 kilometara.

 

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments