1. Home
  2. Vesti
  3. Počev od 2025. godine, cela gama DS marke će biti elektrifikovana
Počev od 2025. godine, cela gama DS marke će biti elektrifikovana
2

Počev od 2025. godine, cela gama DS marke će biti elektrifikovana

245
2
Podelite sa prijateljima:

DS Automobiles – luksuzna marka PSA grupe – objavila je planove prema kojima će počev od 2025. godine, svi automobilI koje bude proizvodila, posedovati neku vrstu elektro asistencije. Ovakve najave predstavljaju realizaciju, šireg plana praćenja opšteg trenda “neminovnog dolaska” elektrifikacije i predstavljanja hibridnog modela DS7 Crossback E-Tense.

Ova objava ne bi trebalo da iznenadi nikoga, imajući u vidu dogotrajnu posvećenost marke takmičenju Formula E, a posebno kompanijsku privrženost lansiranju konceptnih vozila sa plug-in hibridnom tehnologijom. Dakle, jasna su stremljenja kompanije ka električnim vozilima, ali ostaje da se te težnje reflektuju i na serijske automobile koje proizvodi poslovna grupacija.

„Počev od 2025., svaki novi model sa DS oznakama, posedovaće jedino elektrifikovani pogonski sklop. Naše ambicicije su veoma jasne: želimo da DS među svetskim liderima u proizvodnji elektrifikovanih vozila u svom segmentu,“ rekao je šef DS marke, Iv Bonefor. 

Talas elektrifikacije započinje model DS7 Crossback E-Tense 4×4, koji će kupcima moći da ponudi autonomiju od 50 kilometara u čisto električnom režimu, zahvaljujući baterijskoj jedinici od 225 kW.

Nakon izvesnog predstavljanja elektrifikovane verzije modela DS7, francuska luksuzna marka će premijerno prikazati i prvo potpuno električno vozilo. Premijera ovog elektromobila će se desiti na Salonu automobila u Parizu, zakazanom za oktobar ove godine.

PSA grupa je ubrzala svoje aktivnosti u vezi elektrifikacije i izdvojila ovaj deo poslovanja u zasebnu diviziju, kako bi što brže uhvatila korak sa Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom, na polju elektromobilnosti.

„Energetska tranzicija je prilika koju naša kompanija neće propustiti. Sprovešćemo nezapamćenu tehnološku ofanzivu, a što će nam omogućinti naša modularna platforma koja podržava različite vrste pogonskih sklopova,“ rekla je Linda Džekson, šef Citroena, prilikom objave odluke o izdvajanju divizije za elektrifikaciju.

„Izazov za ovu poslovnu jedinicu, koja ima dobre predispozicije za uspeh, zahvaljući tome što je bila deo PSA grupe nekoliko poslednjih godina, predstavljaće težnja da proizvodi najbolja vozila u idealno vreme, kako bi zadovoljstvo kupaca bilo potpuno. Na taj način, bili bi obezbeđeni ekonomski uslovi za uvođenje na tržište električnih vozila za oznakama neke od marki u sastavu PSA grupe.“

(245)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Ova marks DS može proći samo u rodnoj Francuskoj. Inače je svuda drugo osuđena na propast.