1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes E klasa All-Terrain dobija snažniji dizel motor
Mercedes E klasa All-Terrain dobija snažniji dizel motor
0

Mercedes E klasa All-Terrain dobija snažniji dizel motor

226
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je odlučio da polovinom godine u ponudu E klase u All-Terrain izdanju uvrsti i novi, potentniji dizel agregat. 

Nekada poprilično monotona niša tržišta, danas ima veoma ozbiljne takmace. Karavani sa povišenim klirensom imaju na papiru brojne prednosti u odnosu na SUV modele, ali je pomama za potonjima ipak donela boljitak u komercijalnom smislu i povišenim karavanima. Mercedes E klasa All-Terrain jedan je od glavnih igrača u ovom segmentu, uz naravno Audi A6 Allroad i Volvo V90 Cross-Country.

Dosadašnji E220d je bio veoma dobar izbor, u šta smo se lično uverili na našem testu, ali tržište želi i potentniji motor. Mercedes se odlučio da u ponudu uvrsti redni šestocilindraš kakav se nalazi u modelima S400d i CLS400d.

U pitanju je pogonska jedinica radne zapremine 2,9 litara koja koristi dva turbo punjača. Ovaj agregat razvija 335 konjskih snaga uz 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ipak, kada se govori o E klasi All-Terrain svi se pitaju da li će se u prodaji pojaviti i ekstremnija verzija čiji je prototip prikazan prošle godine – E klasa All-Terrain 4×4². Za sada, rukovodstvo Mercedesa je pažljivo sa izjavama povodom ovog automobila, no nedavno se pojavila informacija da Daimler ozbiljno razmatra proizvodnju ovog modela ali u maloj seriji.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments