1. Home
  2. Vesti
  3. Mini spreman za elektrifikaciju
Mini spreman za elektrifikaciju
0

Mini spreman za elektrifikaciju

135
0
Podelite sa prijateljima:

Mini je kao deo BMW grupe krenuo putem elektrifikacije, te će prvi električni serijski model ovog brenda stići na tržište naredne godine.

Mini E, kako glasi zvaničan naziv, u potpunosti će se osloniti na tehnologiju matičnog BMW-a i u prodaji će se naći sredinom 2019. godine. Međutim, u poslednje vreme pojavila se priča da ovo ipak neće biti prvi električni Mini.

Naime, kineski mediji javljaju da će Mini pre toga plasirati specijalni model isključivo za Kinu. Taj nadolazeći automobil biće potpuno električan, a prema prvim najavama biće i konstruisan u Kini.

Dugo se već govori o potencijalnoj saradnji BMW-a, Minija i neke od kineskih automobilskih kuća. Mediji sa Dalekog istoka tvrde da je partner sa kojim će se razvijati električni Mini u Kini zapravo Great Wall.

Postoji mogućnost da se ovaj britansko-nemačko-kineski model nađe u prodaji već početkom 2019. godine, sa cenom koja će biti znatno niža od Minija E.

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments