1. Home
  2. Vesti
  3. Honda predstavila Small RS Concept hedžbek
Honda predstavila Small RS Concept hedžbek
0

Honda predstavila Small RS Concept hedžbek

262
0
Podelite sa prijateljima:

Na prvu loptu Small RS Concept hedžbek, raspiruje naše želje da japanski proizvođač predstavi i mikro verziju kultnog modela Civic Type R.

Nakon predstavljanja više performantnih vozila u nedavnoj prošlosti, uključujući Civic Type R (uz sedan i kupe Si verzije), Honda je upravo predstavila hot heč mališana: Small RS concept.

Iako je prva asocijacija na RS oznake upravo sport, Ford Focus na primer, Honda ove oznake koristi na brojnim sportskim modelima širom sveta. U Indoneziji, Honda nudi Jazz RS, Brio RS i Mobilio RS. Dakle, potpuno je logično da predstavljanje Small RS Concepta bude upravo na Salonu automobila koji se održava u Džakarti. Na štandu Honde, priređenom za tu priliku, izloženi su i NSX GT3, Civic Type R, restilizovani BR-V, kao i model iz ograničene serije, Mobilio.

Small RS concept je dizajniran od strane divizije Honde za regiju Azije i Pacifika, a postavljen je na platformu proizvođača, za vozila nižih segmenata. Agresivnim izgledom prednjeg kraja, “ljutitim” prednjim svetlosnim grupama, ekstremnim dizajnom zadnjeg dela vozila, navodi na želju da svetlost dana ugleda bejbi Civic Type R. Želju produbljuje svetlo narandžasta boja karoserija kojoj su kao kontrast postavljeni crni točkovi. Tu je četvoro vrata u hedžbek formi vozila.

U stvarnosti, deluje da nam ovaj koncept pruža uvid u sledeću generaciju, gore pomenutog gradskog modela Brio, koji je namenjen isključivo azijskom tržištu, a za nas bi najpribližnija odrednica za Brio, bila: za jedan broj manji Jazz. Pretpostavku podržava i činjenica da je aktuelni Brio u ponudi još od 2011. godine.

Nažalost, informacije o pogonskom sklopu koncepta nisu poznate. Serijska verzija modela Brio za 2018. godinu, koristi četvorocilindarski i-VTEC agregat, zapremine 1,2 litre koji je uparen sa petostepenom manuelnom, automatskom ili CVT transmisijom.

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments