1. Home
  2. Vesti
  3. Da li bi Tesli išlo bolje bez Ilona Maska?
Da li bi Tesli išlo bolje bez Ilona Maska?
1

Da li bi Tesli išlo bolje bez Ilona Maska?

191
1
Podelite sa prijateljima:

Akcionari kompanije Tesla imaće sastanak početkom juna na kojem će se govoriti o novim članovima Upravnog odbora, a kako američki mediji nezvanično saznaju, i o otkazu Ilonu Masku. 

Stručni mediji su sve glasniji u kritikama Tesle i nemogućnosti kompanije da ispoštuje rokove dostave novih automobila zbog problema u proizvodnji. Mnogi za ovo krive lično Maska i tvrde da on nije sposoban da kao menadžer upravlja kompanijom „koja zaista treba nešto i da proizvede u većim serijama“.

Sam Mask se još uvek nije oglašavao povodom ovih tvrdnji, ali je više puta naglasio da su problemi u proizvodnji Modela 3 rezultat robotičkog procesa varenja.

Kako američki mediji tvrde, autor predloga o uklanjanju Maska sa pozicije izvršnog direktora je Jing Žao, vlasnik 12 akcija Tesle. On u svom predlogu piše da je Tesli potreban stručniji menadžer, te da nije nikakvo čudo da se na čelo kompanije postavi čovek koji nije do tada radio u istoj.

Rukovodstvo Tesle već se obratilo akcionarima, sa saopštenjem u kojem pozivaju deoničare da glasaju protiv predloga za smenu Maska.

Ovo nije prvi put da se poziva da Mask ode sa čela kompanije Tesla, ali do sada nije bilo ni najmanjih indicija da bi do togla zaista moglo da dođe. Mask je ujedno izvršni direktor kompanija SpaceX, Neuralink The Boring Company. U Tesli Mask ima 37,8 miliona akcija.

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Mask je vizionar, to je bez sumnje, ali su mu menadzerske vestine pod znakom pitanja.

Pa koliko dugo Tesla pravi Model 3 i koliko dugo ne mogu da ispoštuju rokove.