1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz GLC (2019.) – prve informacije o restilizovanom modelu
Mercedes-Benz GLC (2019.) – prve informacije o restilizovanom modelu
1

Mercedes-Benz GLC (2019.) – prve informacije o restilizovanom modelu

585
1
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je 2015. godine predstavio svog kandidata u krosover D segmentu, pa ne čudi što je došlo vreme za modernizaciju. Poslednja verzija aktuelnog modela GLC je premijerno prikazana krajem prošle godine, a ostaće upamćena po primeni tehnologije vodoničnih gorivnih ćelija.

Promene koje su se desile u postupku restilizacije krosovera GLC, deluju radikalnije od onih kroz koje je nedavno prošla C klasa, a koje se primećuju jedino ako upotrebite uveličavajuće staklo. Na špijunskim fotografijama koje su se pojavile na internetu, jasno se vidi izmenjen dizajn prednjih svetlosnih grupa. Dalje, promene su zahvatile i masku hladnjaka, kao i prednji odbojnik. Iako fotografije ne otkrivaju vidne promene zadnjeg kraja vozila, možemo biti sigurni da će, ako ništa drugo, svetlosna grafika biti drugačija. Naravno, u LED tehnologiji.

Promene koje su se desile u putničkoj kabini uključuju primenu novog ekrana info-zabavnog sistema, dijagonale 10,25 inča. Međutim, ne zna se sa izvesnošću, hoće li restilizovani GLC moći da koristi novu generaciju info-zabavnog sistema MBUX, premijerno prikazanog na A klasi, ili će morati da se zadovolji sa unapređenom verzijom starije generacije, baš kao što je to bio slučaj sa C klasom, nakon modifikacija po sredini životnog ciklusa sedana.

Pored toga, sigurno je da će obruč upravljača biti usklađen sa najsvežijim rešenjem koje se sada polako širi kroz gamu. Sadrži tri kraka i na njemu su smešteni brojni funkcijski tasteri.

Sve promene kroz koje bude podvrgnuta klasična GLC verzija, zahvatiće i kupe izdanje krosovera D segementa, odnosno model GLC Coupe, koji smo testirali prošlog leta.

Porodica GLC će nakon restilizacije dobiti paletu agregata nove generacije. Očekuje se dvolitarska dizel jedinica (OM654) sa 194 konjskih snaga, za koju smo tokom testiranje E klase u limuzinskom i All-Terrain izdanju, imali samo reči hvale, kao i trolitarski dizel redni “šestak” (OM656) sa 286 konjskih snaga. Aktuelni GLC koristi benzinski motor u V6 konfiguraciji, a kroz predstojeće modifikacije, on će biti zamenjen rednim šestocilindarskim agregatom. Motor koji koristi GLC 63, ostaće nepromenjen. Dakle, V8 jedinica zapremine 4,0 litra.

Očekuje se da će restilizovana verzija biti predstavljena za godinu dana u odnosu na današnji dan.

(585)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Sub-Zero

Vozio sam ovu prvu generaciju GLC, prvi MB u zivotu, stvarno je odlican automobil, prostran (troje dece), udoban, lep, tehnoloski napredan…