1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iX3 će se proizvoditi u Kini
BMW iX3 će se proizvoditi u Kini
0

BMW iX3 će se proizvoditi u Kini

122
0
Podelite sa prijateljima:

Nekoliko dana pred početak Salona automobila u Pekingu, BMW je potvrdio da će proizvoditi model X3 i u Kini, pored pogona u SAD. 

Međutim, po poslednjim saznanjima, BMW će svoj prvi električni SUV sklapati isključivo u Kini, odakle će se slati dalje za ostatak sveta. BMW iX3 trebalo bi da počne serijsku proizvodnju 2022. godine.

Za razliku od većine konkurenata, konceptualni električni X3 koristi samo jedan električni motor koji razvija 270 konjskih snaga. BMW tvrdi da će iX3 sa jednim punjenjem moći da pređe više od 400 kilometara, kao i da će na brzom punjaču napuniti 80% baterije za nekih trideset minuta. Ovaj koncept koristi četvrtu gerenaciju baterija koju je razvio BMW, i mada trenutno rade i na petoj generaciji, potvrđeno je da će serijski model zadržati identične baterije kao i koncept.

BMW je definitivno odlučio da vizuelno približi električne modele konvencionalnim, sve na osnovu povratne informacije koju su dobili od potencijalnih kupaca. Kako Bavarci tvrde, avangardni stil modela i3 nije previše pomogao prodaji tog automobila, te će od sada razlike između modela sa SUS motorom i onih koje pokreće elektromotor biti veoma male.

 

(122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments