1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf GTI vs VW Polo GTI (VIDEO)
VW Golf GTI vs VW Polo GTI (VIDEO)
1

VW Golf GTI vs VW Polo GTI (VIDEO)

468
1
Podelite sa prijateljima:

Verovatno ste se mnogo puta pitali kolika je razlika u performansama Golfa i Pola sa GTI oznakama u stvarnosti.

Kao i konkurencija u vidu Forda, Renaulta i Peugeota, tako i Volkswagen ima dva „hot heč“ modela. Za razliku od rivala, Polo GTI i Golf GTI dele isti 2,0-litarski turbo četvorocilindraš sa različitim izlaznim snagama. Naravno, Polo je nešto slabiji.

Međutim, da li je snaga najvažniji faktor u trkama ubrzanja? Možemo reći da je jedan od najvažnijih, jer važnu ulogu takođe igraju prijanjanje, promene stepena prenosa i masa vozila.

Dakle, Polo GTI dolazi sa 202 ks (149 kW) a Golf GTI sa 249 ks (183 kW). Oba modela poseduju DSG menjač i kontrolu startovanja.

Čini se da sistem kontrole startovanja kod Pola funkcioniše bolje. Od ukupno četiri trke, manji GTI je pobedio tri puta, u najvećoj meri zbog lošeg startovanja Golfa. Međutim, čak i promena vozača nije bila dovoljna da veći „brat“ dobije duel. Naravno, razlika je minimalna.

Zaključak je da je Polo GTI izvanredan automobil, možda i najbolji u kategoriji „hot heč“ modela u B segmentu. Sjajna stvar je što VW nije smanjio motor, već je ispod haube instalirao proverenu mašinu.

 

 

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Iskreno, ne samo da mi se VW Polo najviše dopao u B segmentu, nego mi je čak bolje legao na vozačku srce od VW Golfa. Uopšte me ne čude ovakvi rezultati. Btw, od odličnog VW Golfa, još mnogo više mi se dopala Honda Civic. Nijedan drugi model nije toliko dominantan u svom segmentu kao što je Civic među kompaktima.