1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M850i xDrive – 530 ks i 750 Nm (GALERIJA I VIDEO)
BMW M850i xDrive – 530 ks i 750 Nm (GALERIJA I VIDEO)
0

BMW M850i xDrive – 530 ks i 750 Nm (GALERIJA I VIDEO)

408
0
Podelite sa prijateljima:

Novi V8 motor će uz pomoć unapređenog osmostepenog menjača, putem xDrive pogona slati snagu na sve točkove.

BMW još uvek nije spreman da u potpunosti obelodani novu seriju 8, ali sada imamo neke sočne detalje vezane za atraktivni bavarski model.

M varijanta će činiti perjanicu, a odmah ispod nje će biti pozicioniran M850i. Dolazi sa standardnim xDrive pogonom, tako će dotični sufiks biti poslovično prisutan.

Druga generacija serije 8 kupea je u završnoj fazi razvoja, a BMW je trenutno u Velsu, gde sprovodi neophodne test vožnje. Obećane su visoke performanse i izraženi dinamički atributi, zahvaljujući niskoj tački težišta i poboljšanoj krutosti karoserije i ogibljenja. Takođe, implementiran je i „Integral Active Steering“ sistem, što je BMW-ov naziv za upravljanje na sve točkove.

U ostale interesantne stvari se ubrajaju aktivni horizonalni stabilizatori, elektronski kontrolisani amortizeri i šlag na torutu – temeljno revidiran agregat. BMW kaže da je V8 u potpunosti ponovno razvijen, a raspolaže i sa dodatnih 68 ks (50 kW), kao i 100 Nm više u odnosu na pretnodnu verziju, bez dobitka na masi. U M850i xDrive, isporučivaće 530 konja i 750 Nm, s tim što će maksimalni obrtni moment biti dostupan već pri 1.800 o/min.

Prodaja novog grand tourera će startovati u toku ove godine, a očekujemo da će se u međuvremenu pojaviti i M model.

Foto: Fabian Kirchbauer Photography

 

(408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments