1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao električni koncept BMW iX3 (galerija)
Debitovao električni koncept BMW iX3 (galerija)
1

Debitovao električni koncept BMW iX3 (galerija)

221
1
Podelite sa prijateljima:

BMW je odustao od futurističkog stila električnih modela i maksimalno približio iX3 konvencionalnoj braći. 

Za razliku od električnog i3 i hibridnog i8, koncept iX3 i dalje veoma liči na standardni model X3. Jedna od većih razlika je bubrežasta „rešetka“ koja praktično nema nikakvu ulogu, sem vizuelnog identiteta.

„Sa modelom iX3 želimo da se obratimo znatno široj publici nego što je to bio slučaj sa i3 i i8. Ovo je ipak znatno drugaćija niša kupaca“, izjavio je na premijeri Domagoj Dugec, šef dizajna „M“ i „i“ odeljenja u BMW-u.

Konceptualni električni X3 koristi samo jedan električni motor koji razvija 270 konjskih snaga. BMW tvrdi da će iX3 sa jednim punjenjem moći da pređe više od 400 kilometara, kao i da će na brzom punjaču napuniti 80% baterije za nekih trideset minuta. Ovaj koncept koristi četvrtu gerenaciju baterija koju je razvio BMW, i mada trenutno rade i na petoj generaciji, potvrđeno je da će serijski model koji stiže 2020. godine koristiti istovetne baterije kao i konceptualno izdanje.

Kada konačno stigne na tržište iX3 postaviće se naspram Mercedesa EQC, Jaguara I-Pace i Tesla Model Y.

Predstavljeni iX3 samo je deo plana BMW grupe da do 2025. godine predstavi čak 25 potpuno električnih automobila. Strategija će zvanično početi sledeće godine kada će svetlost dana ugledati prvi serijski električni MINI.

 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Smarate s japancima

Tigrov nos by Kia