1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Žoan Zarko na fabričkom KTM-u u naredne dve godine
Žoan Zarko na fabričkom KTM-u u naredne dve godine
0

Žoan Zarko na fabričkom KTM-u u naredne dve godine

166
0
Podelite sa prijateljima:

Glasine o ovome kolaju još od prošlog novembra, a čini se da je Žoan Zarko konačno potpisao ugovor sa Red Bull KTM MotoGP timom.

Sudeći po informacijama koje je objavio Speedweek.com, inače u vlasništvu Red Bulla, Francuz se složio s uslovima i potpisao dvogodišnji ugovor sa fabričkim timom iz Austrije.

Zarko, koji je na satelitskom motociklu osvojio četiri podijuma i tri pol pozicije u kraljevskoj klasi (Monster Yamaha Tech3), takođe je bio u pregovorima sa Repsol Hondom i Suzukijem.

Ipak, Suzuki se odlučio za Aleksa Rinsa, dok bi u Hondi bio drugi vozač iza Marka Markeza. Na kraju, Zarko će biti timski kolega Polu Espargaru u KTM-u sledeće sezone, umesto Bredlija Smita.

Mada je KTM definitivno napredovao, ovo je na neki način kocka za Zarka. RC16 je ove sezone ostvario najbolju 11. poziciju, dok je KTM šesti u plasmanu konstruktora. S druge strane, Francuz bi mogao da bude i potencijalna senzacija sledeće godine.

„Ne mogu reći ništa konkretno u vezi sa budućnošću fabričkog MotoGP tima, nažalost, moraćete da spekulišete“, rekao je direktor KTM Motorsporta, Pit Birer. „Sve što znam je da je i Honda zainteresovana za Zarka, KTM, naravno, a nije tajna ni da je Zarko zainteresovan za nas…“

Potpisivanje ugovora bi moglo da bude zvanično saopšteno u Herezu, na startu evropske turneje.

KTM će sledeće sezone imati četiri mašine na gridu sledeće sezone, jer je Tech3 potvrdio da će biti prvi satelitski tim austrijskog proizvođača.

Dvadeset sedmogodišnji Francuz je trenutno izjednačen sa Kalom Kračlouom na četvrtom mestu u generalnom plasmanu, i najbolji je satelitski vozač trenutno.

Zarko još uvek nije pobedio u MotoGP trci, ali je prošle godine propustio trijumf u Valensiji za samo 0,337 sekundi, kao i 0,251 sekundu ove godine u Argentini, upravo iza Britanca.

 

 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments