1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes A klase (2018.) limuzina – prva fotografija i informacije
Mercedes A klase (2018.) limuzina – prva fotografija i informacije
0

Mercedes A klase (2018.) limuzina – prva fotografija i informacije

406
0
Podelite sa prijateljima:

Svetska premijera Mercedesovog kompaktnog modela, ovaj put u sedan verziji, predviđena je za kasniji deo ove nedelje, i to na predstojećem Salonu automobile u Pekingu.

Jedna fotografija sedana se pojavila na internetu, a ona prikazuje prednje tri četvrtine vozila. Iako nije potvrđena verodostojnost fotografije, od strane proizvođača, svi su izgledi da uslikan automobil poseduje sve dizajnerske detalje koje su snimili objektivi kamera lovaca na prototip, odnosno serijske verzije.

Iako je pretserijski model, sa dizajnerske strane, značajno umiren u odnosu na prilično radikalni izgled modela Concept A Saloon koji je predstavljen na Salonu automobila u Šangaju tokom 2017. godine, potpuno je jasno da limuzinska verzija sledi estetski izraz nedavno predstavljene hedžbek varijante A klase.

U planu se nalazi i primena blagog hibridnog sistema (48V plug-in hybrid), a osnovu pogonskog sklopa će činiti benzinski agregat, razvijen u partnerstvu sa Renault grupom, zapremine 1,4 litre, uparen sa devetostepenim automatskim menjačem. Korišćenjem čisto električnog pogona, autonomija A klase sedana, iznosi oko 50 kilometara.

Hot heč verzija limuzine A klase, koja bi eventualno ponela oznake Mercedes-AMG A45, i suprotstavila se modelu Audi RS3, nije u planu. Ostatak palete agregata, biće prenet sa A klase u hedžbek izdanju.

Svi pogonski sklopovi će biti predmet optimizacije u novoj generaciji, kako bi se popravili rezultati energetske efikasnosti i smanjio nivo štetnih emisija, u odnosu na aktuelne modele. Većinu benzinskih agregata će verovatno činiti jedinice kodne oznake M282, a zapremine 1,4 i 1,2 litre, iako za poslednji još uvek nema zvanične potvrde.

Dodatno, benzinski motori sa oznakom M260, zapremine 1,6 i 2,0 litra, bi trebali da nađu svoju primenu. Boje dizela braniće dvolitarska jedinica sa četiri cilindra.

Što se očekivanja u pogledu izgleda enterijera tiče, svi su izgledi da će limuzinska verzija u potpunosti preuzeti arhitekturu hedžbek modela, uključujući i potpuno digitalni instrumentacioni klaster i info-zabavni sistem. Brojni sistemi asistencije vozaču će biti preneti iz S klase.

Kada ova verzija A klase bude uvedena u ponudu, konkurisaće i modelu razvijenom unutar kompanije. Jasno, misli se na model CLA, koji restilizaciju treba da doživi sledeće godine. Iako koncepcijski podudarni, portparol Mercedesa navodi da su ciljne grupe kupaca za ova dva modela različite. U prilog istinitosti viđenja proizvođača, navodi se istovremena egzistencija E klase i atraktivnog kupea koji nosi CLS nalepnicu.

U odnosu na CLA, nova A klasa će biti praktičnija, odnosno ponudiće više korisnog prostora, ali će zato CLA promovisati više sportski izgled, kao i voznu dinamiku, tako da Mercedes ne vidi prostor za eventualnu kanibalizaciju.

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments