1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mitsubishi Lancer biće krosover
Novi Mitsubishi Lancer biće krosover
0

Novi Mitsubishi Lancer biće krosover

594
0
Podelite sa prijateljima:

Mitsubishi radi na razvoju modela koji će poneti poznato Lancer ime. Biće to krosover iz C segmenta, a prema viđenju proizvođača, suprotstaviće se celoj plejadi modela na tržištu, od Ford Focusa pa sve do Toyote C-HR.

Otkako je japanska marka priključena alijansi koju sačinjavaju Renault i Nissan, rast prodaje je jedino što znaju u kompaniji. Novi šef kompanije Briton Trevor Man, kao i glavni dizajner Cunehiro Kunimoto su započeli sa angažovanjem na temu zamene za sve krosovere iz Mitsubishi game, kao i na novoj generaciji modela nižeg segmenta. I naravno, junaka naše priče, modela Lancer.

Man je u razgovoru sa novinarima Autoexpressa, otkrio da je novi Lancer pred samim činom dobijanja zelenog svetla za finalizaciju. Sve su izvesnije i dimenzije budećeg Lancera.

“Imamo dobar proizvodni plan koji se proteže do 2025. godine,” rekao je on. “Prilikom pripreme plana, zapitali smo se koja vozila, u stvari želimo da imamo u gami. Šta je to na čemu ćemo raditi? Zamenićemo modele ASX, Outlander i Triton (odnosno pikap L200). A onda su nam ostala dva prazna polja: Pajero i Lancer.

“Lancer je verovatno najjednostavniji problem; verujemo da imamo rešenje koje se uklapa u segment. Ako pogledamo sliku na globalnom tržištu, shvatamo da se ne može reći da je C segment hedžbek vozila u padu. Jeste on u blagoj stagnaciji, pa čak i padu u Americi i Evropi, ali zato raste u Kini. Dakle, šansa je tu. Generalno, pošto je to veoma važan i obiman segment, sa aspekta prodajnih cifara, ne smemo da ga zanemarimo.”

Kunimoto navodi da je odličan uvid u dizajnerske smernice kojima se rukovodio tim prilikom kreacije Lancera, u stvari, e-Evolution (na donjim fotografijama) koji je izložen na prošlogodišnjem Salonu automobila u Tokiju. Render fotografija prikazuje kako bi Lancer mogao da evoluira u odnosu na pomenuti model. “Samo zato što Lancer treba da zauzme mesto u C segmentu, ne znači da mora nužno da bude konvencionalni hedžbek,” navodi dizajner.

“Možda možemo da promovišemo novi tip hedžbek vozila. Razmišljamo vrlo radikalno. Originalnost je oduvek bila odlika Mitsubishijeve filozofije. Sa novim Lancerom, u tom smislu, izražavamo konzistentnost,” dodao je Kunimoto.

Kompanija će verovatno postaviti Lancer na poslednju verziju evoluirane platforme koja je u širokoj upotrebi u japansko francuskoj alijansi, a koja nosi kodnu oznaku CMF C/D. Ona bi mogla da bude dobra osnova za krosover oblik koji krasi e-Evolution. Istovremeno, omogućava potencijalno korišćenje pogona na sve točkove, kao i primenu hibridnih sistema, na čemu intenzivno rade sve članice alijanse.

(594)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments