1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover Defender pikap (2020.) pokušaće da krade kupce Mercedesa X klase
Land Rover Defender pikap (2020.) pokušaće da krade kupce Mercedesa X klase
0

Land Rover Defender pikap (2020.) pokušaće da krade kupce Mercedesa X klase

366
0
Podelite sa prijateljima:

Standardni Defender će biti premijerno prikazan do kraja godine, a u okviru obeležavanja sedamdesetog rođendana marke. Ali to nije sve. Nakon puno priča i glasina, Land Rover će predstaviti Defender pikap kamionet do 2020. godine. Kao što smo najavljivali pre nekoliko meseci, u otprilike isto vreme, je planirano i lansiranje Hyundai predstavnika u ovom segmentu. Biće to samo još jedan u nizu Defender modela u nadolazećoj ofanzivi verzija sa legendarnim imenom.  

Pikap Defender bi trebao da se nametne na rastućem tržištu lakih komercijalnih vozila u Americi, ali i u Evropi, gde je zabeležena pojačana tražnja u ovom segmentu. Blizanac Nissan Navare, pikap Mercedes X klase, su takođe na listi modela koji demonstriraju zapažanja i ostalih proizvođača o tržišnoj šansi u ovom segmentu.

Britanski pulen Defender trebao bi da se nametne i na tržištima zemalja u razvoju kao odličan izbor, uključujući Južnu Ameriku i Afriku. Iako su u ovim zemljama, još u upotrebi i stare verzije, modeli poput Toyote Land Cruiser i pikapa Hilux, popularniji su izbor među kupcima, prevashodno zbog ubeđenja da su japanski proizvodi pouzdaniji i trajniji. Sa novim Defenderom, Britanci žele da poprave imidž i da dokažu da su dostojan takmac navedenim vozilima.

Imajući u vidu kojim tržištima je ova verzija Defendera namenjena, u proizvodnom planu se ne nalaze električne ni hibridne verzije. Paleta agregata će obuhvatati dvolitarske Ingenium benzinske i dizel jedinice.

Pikap će biti utemeljen na verziji Defendera sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Najverovatnije će se naći u ponudi sa single-cab varijantom, nudeći sličan tovarni prostor kao i Nissan Navara. Ovo iz razloga što je tehnički jednostavnije prilagoditi platformu osnovnog Defendera single-cab formatu, u odnosu na double-cab. Da podsetimo da je razlika između ova dva formata u broju redova sedišta, odnosno mogućnosti da se smeste dva ili pet putnika.

Kako bi bio pogođen ukus svakog tržišta, pikap će biti ponuđen u veoma raznovrsnim paketima opreme. Kupci će moći da izaberu od krajnje spartanski opremljenog primerka, pa do prilično luksuznih verzija koje će se suprotstaviti Mercedesovom predstavniku u segmentu: X klasi.

Luksuznije verzije će se izrađivati u novim pogonima u Slovačkoj, gde će sa traka silaziti i osnovna verzija Defendera. Jeftinije verzije bi mogle da se nađu u proizvodnji u alternativnim i udaljenijim pogonima. Fabrika u Meksiku je jedan od najozbiljnijih kandidata.

 

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments