1. Home
  2. Vesti
  3. Maybach predstavio konceptualni SUV (galerija)
Maybach predstavio konceptualni SUV (galerija)
0

Maybach predstavio konceptualni SUV (galerija)

296
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury je naziv konceptualnog luksuznog SUV-a nemačkog brenda. 

Koncept će publici premijerno biti prikazana na Salonu automobila u Pekingu i osim što predstavlja Maybachovu viziju budućeg serijskog SUV-a, ujedno će biti i izvor dizajnerskih motiva kako za nadolazeće Maybach modele tako i za standardne automobile iz Mercedesa.

Dizajn ovog koncepta je poprilično čudan, nastao kao želja da se spoji izgled SUV-i i limuzine. Koliko im je to pošlo za rukom procenite sami, ali zadnji kraj automobila definitivno se ne može opisati kao skladan. Vidan je uticaj nautičkog dizajna kojem se Maybach okrenuo još pre dve godine, a unutrašnjost kabine može se opisati kao čist luksuz.

Nešto od predstavljenih detalja enterijera naći će put do Maybach GLS-a naredne godine, a naravno i do sledeće generacija S klase. Postavljen je i Mercedesov ponos, MBUX informativno-zabavni sistem, koji je premijeru ugledao ove godine u novoj A klasi.

Konceptualni SUV zamišljen je kao četvorosed, dok se centralna konzola pruža duž cele kabine i predstavlja svojevrsnu platformu za uživanje. Centralna konzola može hladiti i grejati piće, a dolazi i sa posebnim setom za kuvanje čaja. Nema sumnje da je poslednji detalj upriličen kao omaž kineskoj tradiciji.

Ovaj model pokreću četiri elektromotora čime se omogućava pokretanje sva četiri točka. Pogonski sistem razvija ukupno 748 konjskih snaga i raspolaže baterijom kapaciteta 80 kWh. Prema informacijama Mercedesa konceptualni SUV može preći više od 500 kilometara po jednom punjenju, na osnovu NEDC pravila merenja autonomije.

 

 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments