1. Home
  2. Vesti
  3. Brabham priprema novi superautomobil
Brabham priprema novi superautomobil
0

Brabham priprema novi superautomobil

180
0
Podelite sa prijateljima:

Odnos snage i mase – 720 konja po toni!

Brabham Automotive je lansirao prvi „tizer“ budućeg modela. BT62 će oživeti čuveni F1 tim u formatu proizvođača superautomobila. Zvanična premijera je zakazana za 2. maj.

Ono što dominira na priloženoj fotografiji je masivno zadnje krilo, šire od karoserije. Tu je i zadnja signalna grupa u „T“ formi, u poslovičnom LED maniru.

Brabham je BT62 pre svega predvideo za stazu. Vozilo je teško svega 972 kilograma a snaga dolazi iz atmosferskog, 5,4-litarskog V8 motora. Ova postavka obezbeđuje odnos snage i mase od 720 konja po metričkoj toni, što znači da imamo posla sa veoma brzom mašinom. Kada tome dodamo vertikalni aerodinamički pritisak od 1.200 kilograma, jasan je „koeficijent zalepljenosti“ za asfalt. Za usporavanje i zaustavljanje su zadužene moćne karbon-keramičke kočnice, slične onima u F1 bolidima, sa šestoklipnim čeljustima na obe osovine.

Startna cena je milion funti, a biće proizvedeno samo 70 primeraka.

Ser Džek Brebem je bio F1 šampion kada je osnovao sopstveni tim, 1961. godine. Nakon toga, osvojene su dve titule u kategoriji konstruktora, a ekipa je poznata po inovacijama, poput čuvenog BT46B „fen“ automobila i moćnog turbo BT52. Novi BT62 će biti prvi automobil koji će imati na sebi bedž firme nakon 26 godina.

Brabham Automotive zadržava veze sa čuvenim timom, jer je Dejvid Brebem, Džekov sin i priznati trkački vozač, generalni direktor kompanije.

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments