1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk – monstruozni SUV (galerija)
Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk – monstruozni SUV (galerija)

Hennessey Jeep Grand Cherokee Trackhawk – monstruozni SUV (galerija)

345
0
Podelite sa prijateljima:

Od 1991. godine navikli smo da uz ime Hennessey idu veoma brzi automobili. Tjunerska kuća ovaj put je „obradila“ SUV Jeep Grand Cherokee Trackhawk. 

Sam Trackhawk u neizmenjenoj varijanti je već ekstreman automobil i našao se na našoj listi Top 5 najbržih SUV vozila. Hennesseyijeva varijanta nosi zvanični naziv Jeep Trackhawk HPE1000, i prema informacijama američke tjunerske kompanije raspolaže sa ravno 1.000 konjskih snaga!

Hennessey je izmeni sistem superpunjača, omogućio veći priliv vazduha u motor, i poboljšao rad pumpe za gorivo. Sve je to rezultiralo u ogromnom obrtnom momentu koji sada iznosi 1.314 Nm. Ubrzanje do „stotke“ završava se za manje od 3 sekunde, a četvrt milje ovaj model preći će za 10,5 sekundi uz izlaznu brzinu od 214 km/h.

Hennessey daje garanciju na svoj paket izmena od godinu dana odnosno 19.000 kilometara. Još uvek nema govora o zvaničnoj ceni pomenutih izmena, ali se pretpostavlja da će se kretati oko 50.000 američkih dolara.

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments