1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Škoda Kamiq uskoro
Nova Škoda Kamiq uskoro
1

Nova Škoda Kamiq uskoro

552
1
Podelite sa prijateljima:

Novi Škodin SUV se zove Kamiq, a debitovaće krajem ovog meseca.

Škoda svom portfoliju još jedan model s povišenim klirensom. Kompanija ga opisuje kao „mejnstrim gradski SUV“, a razvijen je specifično za kinesko tržište. Oficijelna premijera je zakazana za Salon automobila u Pekingu.

Doduše, naziv još uvek nije zvaničan, ali je gotovo sigurno da će to biti „Kamiq“. Dizajniran je i konstruisan za specifične potrebe kineskog tržišta. Po veličini, pozicioniraće se ispod Karoqa, ali će profitirati na novim Škodinim tehnologijama.

Prvi skečevi prikazuju atraktivan mali SUV, po dizajnu veoma sličan Karoqu, ali sa specifični detaljima, kao što su farovi, iskošena linija krova i LED dnevno osvetljenje u prednjem odbojniku. Unutar kabine vlada minimalistički stajling sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, tradicionalnim analognim pokazivačima, dok su kontrolne jedinice rezervisane za audio sistem i klima uređaj.

Po CarNewsChina, pogon čini 1,5-litarski benzinski motor sa 110 ks, ali sigurno je da on neće biti jedina opcija. Šestostepena, manuelna menjačka kutija je standardna, dok će opciono biti dostupan DSG transmisija.

Kina je najveće pojedinačno tržište za češku marku. Jedna od četiri nove Škode se prodaje u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, gde u totalu završi 325.000 vozila. Novi Kamiq će se proizvoditi lokalno u okviru Shangai-VW partnerstva.

 

 

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
miroslav

Uzasno kopira svoj kodiak i samo pravi manje i manje, ne bih je kupio nikada. Mozda je dobar auto ali dizajnerski i kreativno su nula od firme. Nista bolje misljenje nemam ni o vw kao i seatu.