1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda takođe daje podršku dizel tehnologiji
Mazda takođe daje podršku dizel tehnologiji
0

Mazda takođe daje podršku dizel tehnologiji

308
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda je još jedna od kompanija koje smatraju da vreme dizela nije odbrojano.

Nakon Mercedes-Benza, Porschea i još nekih proizvođača, Mazda je takođe saopštila da ne vidi razlog da otpiše motore s unutrašnjim sagorevanjem.

U nedavnom intervjuu, predsednik i CEO japanske marke za Evropu, Džef Gajton, objasnio je razloge zašto su dizeli i dalje veoma važni. Po njemu, verovatno najveći izazov za kompanije danas je da kreiruaju velike ali u isto vreme ekonomične SUV modele, jer za njima vlada potražnja, a dizel motori su najbolje rešenje za njih.

„Prisiljavanje kupaca da se odlučuju za automobile sa manjom emisijom CO2 ne funkcioniše“, rekao je Gajton. „Oni žele u isto vreme SUV i nisku potrošnju. To jej jedan od razloga zašto nastavljamo da razvijamo dizele. Možemo da učinimo dizel motore veoma čistim, moćnim i ekonomičnim. Mi smatramo da da je ovo bolja solucija iz perspektive troškova, nego recimo hibridna tehnologija.“

Funkcioner Mazde takođe smatra da će kupci promeniti svoje mišljenje u vezi sa dizel tehnologijom kada na snagu zvanično stupi WLTP ciklus ove jeseni, jer će se potrošnja meriti mnogo preciznije i realnije nego ranije, što ide u prilog dizelima.

„Mislim da će se aktuelna negativna euforija oko dizela stišati kada novi sistem merenja potrošnje i emisije bude uveden. Dobićemo realne vrednosti, a one su veoma dobre. Novi emisioni ciljevi za dizele se ne razlikuju mnogo od onih za benzinske motore. Doći će do promene u mišljenju.“

Gajton je takođe potvrdio da Mazda nema planova za lansiranjem malog automobila, koji bi se pozicionirao ispod Mazde2. Razlog je veoma jednostavan – tako nešto se ne pokazuje za kompaniju formata Mazde kao dobar biznis plan.

(308)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments