1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche 911 GT3 RS i Chevy Corvette ZR1 postavili brze krugove na Nirburgringu
Porsche 911 GT3 RS i Chevy Corvette ZR1 postavili brze krugove na Nirburgringu
0

Porsche 911 GT3 RS i Chevy Corvette ZR1 postavili brze krugove na Nirburgringu

250
0
Podelite sa prijateljima:

Rezultati su nezvanični, ali su svakako impresivni.

Jedan od najmoćnijih marketinških alata u okviru automobilske industrije se zove „rekord na Nirburgringu“, posebno kada su sportski orijentisani modeli u pitanju. Novi tandem izazivača dolazi u vidu Chevy Corvettea ZR1 i Porschea 911 GT3 RS. Postavili su sjajne rezultate.

GT3 RS sa 520 ks je uspeo da spusti vreme na ispod sedam minuta, a po očevicima, radi se o 6 minuta, 56 sekundi. Rekord drži snažniji GT2 RS – 6 minuta, 47,30 sekundi, što rezultat GT3 ne čini manje impresivnim, jer se i on našao u pet najbržih serijskih modela svih vremena.

S druge strane, Corvette ZR1, mada raspolaže sa čak 765 konja, nije uspeo da postavi vreme ispod sedam minuta. Po nezvaničnom merenju, trebalo mu je 7 minuta i 12 sekundi, što je neznatno bolje od Corvettea Z06. Dakle, još uvek nije oboren „američki“ rekord, kojeg drži Viper ACR sa 7 minuta, 1,3 sekunde.

 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments