1. Home
  2. Vesti
  3. Ima li spasa za Lanciu?
Ima li spasa za Lanciu?
0

Ima li spasa za Lanciu?

513
0
Podelite sa prijateljima:

Mnogi očekuju da će Serđo Markione 1. juna obelodaniti koja je konačna sudbina nekadašnjeg velikana – Lancie. 

Lancia je u poslednjih dvadeset godina polako, ali sigurno gubila svoj sjaja. Od proizvođača kojeg je pratila reputacija iz WRC-a i veoma poželjnih automobila, do brenda koji jedva sastavlja kraj sa krajem.

Prema informacijama kojima raspolaže AutoRepublika, FCA ne računa na Lanciu nakon 2021. godine. Sam Markione je više puta rekao da se ova grupacija mora odreći različitih gubitaša, uključujući i određene marke. Šef FCA veruje da je ključ uspeha te grupacije u revitalizaciji Alfa Romea i Maseratija, te da tu više nema mesta za Lanciu.

Markione je nedavno izjavio i da postoji velika mogućnost da sam Fiat ostane u Evropi samo sa dva tipa modela. Sa onima koji se najviše i najbolje prodaju, a to su familija „500“ i Panda. „Nema smisla boriti se u C segmentu, jer je tu prevelika konkurencija i ne možemo mnogo da uradimo“ rekao je Markione.

Dakle, postoje dva rešenja za Lanciu, ili će je FCA ukinuti, ili će se odlučiti na prodaju. Ukoliko se reše za drugu opciju, sigurno je da će brojni velikani pokušati da se dočepaju ove marke, jer ako ništa drugo, Lancia ima slavno ime. Veruje se da bi za eventualnu kupovinu pomenutog brenda bili veoma zainteresovani Volkswagen grupa, Renault-Nissan alijansa, pa čak i Toyota i Daimler.

Lancia se trenutno prodaje isključivo u Italiji, i to samo jedan model – Ypsilon. Prošle godine u ruke kupaca stiglo je nešto manje od 61.000 Ypsilona, a procene kažu da će ove godine brojka biti niža i da će iznositi oko 58.000 automobila.

Ipak, Lancia nije jedini brend u okviru FCA grupe kojem preti gašenje. Ozbiljno je ugrožen i sam Chrysler koji već nekoliko godina diše „na škrge“. I budućnost ove marke biće rešena 1. juna na sastanku FCA grupacije.

(513)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments