1. Home
  2. Vesti
  3. Obelodanjena početna cena za VW Touareg
Obelodanjena početna cena za VW Touareg
0

Obelodanjena početna cena za VW Touareg

6.54K
0
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija modela VW Touareg preuzima mesto perjanice game, koje je svega nekoliko meseci pripadalo atraktivno dizajniranom VW Arteonu. Sada je objavljena početna cena za verziju koju pogoni V6 trolitarski dizel agregat snage 286 ks, i ona iznosi 60.675 evra.   

Prema mišljenju novopostavljenog šefa VW grupe, Herberta Disa, VW Touareg (2018.) predstavlja, ne samo perjanicu već i predvodnika talasa SUV ofanzive marke. Kao što je to bila karakteristika i, prethodne godine predstavljenog Arteona, SUV u velikoj meri doprinosi renesansi VW dizajnerskog jezika. Novitet je stilski evoluirao i sada je Touareg krosover sa oštrijim i izduženijim izgledom čemu doprinosi i padajuća linija krova, odnosno sada izgleda značajno modernije od prethodnika. U poređenju sa modelom Atlas, namenjenim američkom tržištu, Touareg je manjih dimenzija.

Premijeru Touarega ste mogli da pratite na stranicama AutoRepublike, kao i kompletnu prezentaciju, ali nije naodmet ponoviti da je VW perjanica, sada dugačka 4,88 metara i da je uz četiri centimetra veću širinu, i prtljažnik za 100 litara veće zapremine, u odnosu na model koji je nasledio. Uprkos tome, Touareg je sada lakši za ogromnih 106 kilograma. Mnogima će značiti podatak da je Touareg u stanju da povuče prikolicu težine do 3,5 tona.

U početnoj fazi tržišnog života, za pogon će koristiti benzinske i dizel V6 agregate, dok će tokom 2019. godine, započeti ponuda i verzije sa ogromnim V8 dizel motorom, zapremine četiri litre. Možda je interesantnija činjenica da je i plug-in hibridna verzija u proizvodnom planu kompanije. Očekivani domet ove verzije, sa jednim punjenjem baterije, u čisto električnom režimu vožnje, trebao bi da dostigne 50 kilometara, a što se prema brojnim sprovedenim studijama, smatra dovoljnom autonomijom za pokrivanje svih prosečnih dnevnih potreba vlasnika koje se odnose na gradsku vožnju. Da li će ova verzija biti dostupna samo kupcima u Kini, ili ćemo moći da je kupimo i mi u Evropi, još uvek nije odlučeno.

Predstavili smo vam i deset razloga koji opravdavaju dodelu titule perjanice VW game Touaregu.

(6539)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments