1. Home
  2. Vesti
  3. Ne očekujte Volvo premijere naredne dve godine
Ne očekujte Volvo premijere naredne dve godine
0

Ne očekujte Volvo premijere naredne dve godine

154
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo neće lansirati nijedan novi model do 2020. godine, već će se fokusirati na maksimiziranje prodajnih rezultata svoje aktuelne game, kako bi dostigao ciljanu realizaciju od 800.000 isporučenih vozila godišnje, do zaključno sa navedenom godinom.

Ostali modeli, kao na primer kabriolet ili krosover kupe, o kojem se nedavno pronela vest da bi mogao da ponese oznake XC50, zaista bi mogli da dožive serijsku proizvodnju, iako trenutno nisu u planu proizvodnje kompanije.

Šef Volvoa za Evropu, Srednji istok i Afriku (EMEA region) Leks Kersemakers je izjavio: “Bilo bi lepo imati u gami kabriolet ili kupe. Ove verzije se mogu tumačiti kao šlag na torti, ali zaista nisu neophodan faktor za prisustvo u paleti ponude” dodajući da će svi noviteti stizati nakon 2020. godine.

Fokus kompanije se sada okreće ka, kako kaže Kersemakers, elektrifikaciji postojeće game kako bi se ostvario ranije najavljeni cilj o učešću elektrifikovanih modela od 25% u proizvodnom miksu do 2025. godine.

“Trenutnom ponudom pokrivamo čak 98% tržišta. Naši ciljevi u vezi elektrifiacije pokazuju našu ozbiljnost, a mi proširujemo našu paletu elektrifikovanih pogonskih sklopova ubrzanim tempom.”

Volvo XC40 će dobiti hibridni pogonski sklop ove jeseni, a očekuje se da baš ovaj model bude prvi potpuno električni Volvo. Kompanija Polestar koja posluje u sastavu Volvo grupe, trebalo bi da lansira svoje prvo električno vozilo, koje će veoma podsećati na Concept 40.2, prikazan prethodne godine.

Sledeći model koji će proći kroz tretman elektrifikacije u Volvo gami je hedžbek V40. Trebao bi da bude spreman za premijeru sledeće godine. Kersemakers je potvrdio da će sledeći V40, biti zasnovan na kompanijskoj modularnoj arhitekturi Compact Modular Architecture – odnosno na istom temelju kao i krosover XC40. Volvo V40 koji je u pripremi, može se nazvati evolucijom sitlskog izraza aktuelnog modela. Svakako, rukovodilac je naglasio da neće biti dramatično različit. “Poređenje između stare i aktuelne generacije SUV-a XC90, pokazuje veliku razliku, prevashodno zbog većih gabarita novog modela. S druge strane, XC40 je potpuno nov model u segmentu za Volvo, dok je V40 etabliran model.”

Volvo se sve intenzivnije nameće kao rastuća pretnja većim premijum markama. Prethodne godine, kompanija je prodala 571.577 automobil, na globalnom tržištu. Ovakav rezultat ukazuje na rast prodaje u 2016. godini, od 7% na svetskom nivou. U Evropi, Volvo XC60 SUV je prodat u „tiražu“ od 99.023 primeraka tokom 2017. godine, što je za više od dva puta bolji rezultat od onoga koji je postigao BMW X3. U istom periodu, ukupno 41.355 primeraka modela BMW X3, pronašlo je vlasnike.

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments