1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot za sada bez posebnog električnog modela
Peugeot za sada bez posebnog električnog modela
1

Peugeot za sada bez posebnog električnog modela

142
1
Podelite sa prijateljima:

Generalni direktor Peugeota, Žan-Filip Imparato, predstavio je pragmatičan pristup novom pogonskom portofoliju francuske marke.

Peugeot je zabeležio porast prodaje od 10,4 odsto 2017. godine, a razlozi za taj rast leže van Evrope, uz bolji plasman SUV/krosovera. S druge strane, Citroen i DS su pali za 7,5 odnosno 38,5 odsto.

Po Žan-Filipu Imparatu, Peugeotu nisu potrebni posebni električni modeli da bi bio u skladu za zahtevima u vezi sa emisijom ugljen-dioksida. Umesto toga, marka će kreirati gamu sastavljenu od električnih, hibridnih, benzinskih i dizel modela. Električni primerci će biti bazirani na konvencionalnim modelima.

Do 2019., osam odsto game će biti elektrifikovano, dok će do 2020. čak 50 odsto Peugeotovih modela biti u električnoj ili hibridnoj formi.

„Želim da Peugeot bude lider u elektrifikaciji, tako da će do 2019. osam odsto našeg portfolija biti elektrifikovano. Do 2020., 50 odsto vozila u ponudi će imati neki vid elektroasistencije.

Tranzicija ka električnom pogonu za Peugeot ne predstavlja budućnost već sadašnjost. U sledećih 10 godina, verujem da je ispravno lansirati poseban električni model, ali u nekoliko sledećih godina, imaću modularnu platformu, jer to će pomoći da se postigne maksimalna pokrivenost na svim tržištima. Daću vam četiri izvoa energije: električni, hibridni, benzinski i dizel pogon.

Takođe, želim da kreiram kompletan ekosistem usluga vezanih za elektrifikaciju. Ukoliko želite da idete na odmor ili vozite 1000 kilometara, morate imati soluciju za kompletiranje ekosistema. Vlasnici ne samo što će imati automobil već će imati pristup našem prevoznom ekosistemu.“

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Oduševljava me ovo ekološko potenciranje hibrida, koji su se u skorije vreme sve više počeli pojavljivati u formi „blagih hibrida“. „Gledao“ sam u to kao u svetu kravu i sa strahopoštovanjem, sve dok iz vesti o blagim hibridima kod dizel motora Hyundai i Kia, baterija služi za smeštaj manje od 0,5 Kwh, odnosno, manje nego većina jeftinijih električnih bicikala. Sve to ukazuje i na snagu elektromotora i da on služi samo za legalnu prevaru pri merenju emisije izduvnih gasova na WLTP testu.