1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Lexus ES menja GS u Evropi
Novi Lexus ES menja GS u Evropi
0

Novi Lexus ES menja GS u Evropi

346
0
Podelite sa prijateljima:

Lexus je uveren da će novi ES „radikalno promeniti koncept komfora i luksuza u premijum segmentu“.

Nakon brojnih „tizera“, dočekali smo i novi Ford Focus. Odmah zatim, evo i Lexusove najave „na kašičicu“. Reč je o novom ES modelu (Executive Sedan). Doduše, na njega nećemo dugo čekati, jer je premijera zakazana za 25. april u Pekingu.

Toyotina luksuzna divizija je bila škrta na detaljima, lansiravši samo kratko saopštenje za medije u kojem naglašava da je novi sedan „više od lepog lica“, kao i da „će transformisati koncept komfora i luksuza za kupce premijum proizvoda širom sveta“. Dotični „tizer“ se savršeno poklapa sa procurelom slikom, kao i špijunskim fotografijama, koje su se na internetu pojavile u avgustu prošle godine.

U Evropi, novi ES bi trebalo da zameni vremešni GS, za koji se „šuška“ da će ukinut tokom ovog meseca zbog slabe potražnje. Nova generacija ES-a je potpuno nov model, jer se prebacuje na TNGA arhitekturu, što znači da će mnoge komponente deliti sa Toyotom Avalon. Nova platforma bi trebalo da donese bolji paket i verovatno manju masu, što će imati pozitivan uticaj na efikasnost i vozne osobine.

Odmah nakon lansiranja, kupcima bi trebalo da bude dostupan ES 350 sa 3,5-litarskim V6 motorom sa 305 ks, uparenim sa osmostepenom automatskom transmisijom. Oni koji preferiraju hibride, moći će da se odluče za ES 300h, koji bi mogao da bude svojevrsna adaptacija Camry hibrida.

Što se američkog tržišta tiče, Lexus će najverovatnije započeti prodaju sedme generacije ES-a ili krajem ove ili početkom sledeće godine.

 

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments