1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A6 Avant (2018.) predstavljen (VIDEO I GALERIJA)
Audi A6 Avant (2018.) predstavljen (VIDEO I GALERIJA)
0

Audi A6 Avant (2018.) predstavljen (VIDEO I GALERIJA)

827
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Audi A6 limuzine još uvek nije dospela do prodajnih salona, ali Nemci nisu želeli da gube puno vremena, pa su već predstavili karavansku verziju svog popularnog modela A6, koji tradicionalno nosi Avant oznaku.

Rival modela BMW serije 5 Touring kao i Mercedesa E klase Estate, prošao je kroz proces identične stilske evolucije kao i nedavno predstavljena limuzina.

Automobil je nešto većih dimenzija u odnosu na prethodnika. Duži je za 10 milimetara, za 20 milimetara je širi, a viši je za 6 milimetara. Prednji i zadnji prepusti su kraći zbog nešto većih kućišta za točkove. To bi trebalo da doprinese većem komforu u kabini, posebno za putnike smeštene na zadnjoj klupi.

Ostali elementi reflektuju identične promene viđene na limuzinskoj verziji. Na prednjem kraju se ističu prednje svetlosne grupe sa 3D efektom, kao i rešetka hladnjaka muževnijeg izgleda koja naglašava prisustvo laserske tehnologije kao i senzora za pomoć pri parkiranju.

Šetnjom pored i okolo Avant verzije, zapažamo masivnije D stubove, mali krovni spojler, kao i hromiranu traku duž zadnjeg kraja vozila. Po običaju, modeli opremljeni S line paketom, posedovaće drugačije stilizovane branike, kao i otvore za cirkulaciju vazduha, na prednjem, zadnjem kraju, ali i na blatobranima.

Prostor za smeštaj prtljaga novog A6 Avanta, ostaje isti kao na prošloj generaciji. Standardna zapremina je 565 litara, ili 1.680 litara sa spuštenim drugim redom sedišta. Zadnja klupa je deljiva u razmeri 40:20:40. Poklopac prtljažnika je sada pod oštrijim uglom, a proizvođač tvrdi da je ovim detaljem hteo da podseti na originalni Audi 100 Avant. Ovakav izbor bi mogao da smanji mogućnost karavana da preveze predmete većih gabarita, ali uprkos tome, A6 Avant deluje više nego dovoljno prostran za potrebe prosečne porodice.

U unutrašnjosti, razlike između limuzinske i karavanske verzije su još manje uočljive. Centralnom konzolom dominira info-zabavni sistem marke Audi, koji karakterišu dva ekrana, sa svim mogućnostima upravljanja putem glasa ili dodira.

Jedna od značajnih funkcija se odnosi na napredni sistem kamera koji pomaže prilikom parkiranja, dajući kompletnu sliku neposrednog okruženja, vozaču na uvid putem ekrana info-zabavnog sistema. Specifičnost ove opcije je prikaz koji ostavlja utisak kao da je snimak sačinjen korišćenjem bespilotne letilice, odnosno drona. Audijev info-zabavni sistem poseduje ekran dijagonale 12,3 inča, a u ponudi će se naći i očitavanje, vozaču važnih informacija na vetrobranskom staklu.

Paleta agregata predviđenih za A6 Avant, identična je ponudi u limuzinskoj verziji. To znači da će biti dostupni i V6 benzinski i dizel agregati, sa sistemom blagog hibridnog pogona, kao i sistem pogona na sve točkove. Verzija 50 TDI će posedovati trolitarski dizel agregat koji isporučuje 286 ks. S druge strane, V6 benzinski agregat, oznake 55 TFSI, će isporučivati 340 ks. U ponudi će se naći model koji će pogoniti četvorocilindarska dizel jedinica snage 204 ks. Očekuje se i performantna verzija sa oznakama RS 6. Svaki  A6 Avant koji bude sišao sa proizvodnih traka, posedovaće automatsku transmisiju.

Dostupne su postavke ogibljenja: sa čeličnim oprugama, čeličnim oprugama u kombinaciji sa prilagodljivim amortizerima, sportsko ogibljenje i kompletno vazdušno ogibljenje. Sportski diferencijal i dinamičko upravljanje na sva četiri točka će takođe biti dostupno, s tim što potonji sistem redukuje radijus zaokreta za čitav metar.

A6 Avant će stići u prodajne salone tokom leta, a očekivana početna cena će iznositi nešto preko 45.000 evra.

 

(827)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments