1. Home
  2. Vesti
  3. Vojska SAD testira električni UTV (video)
Vojska SAD testira električni UTV (video)
0

Vojska SAD testira električni UTV (video)

271
0
Podelite sa prijateljima:

Oružane snage SAD, konkretno mornarička pešadija, odnosno marinci, trenutno testiraju električni UTV kompanije „Nikola“. 

Nikola Zero je prvi serijski električni UTV, ili bar tako tvrde u ovoj kompaniji. Sa serijskom proizvodnjom ovog modela početo je u drugoj polovini prošle godine, a ovo vozilo već je zapalo za oko američkoj vojsci. Početna cena za Nikola Zero iznosi 35.000 američkih dolara, a valja napomenuti i da je ovaj model četvorosed.

Električni UTV koji je dostavljen na zvanični test koristi baterije od 125 kWh, a proizvođač tvrdi da će preći 320 kilometara između dva punjenja, i to prilikom off-road vožnje! Nikola Zero razvija monstruoznih 555 konjskih snaga, i mada se u opisu video snimka navodi da je ovaj model sposoban za sprint do 100 km/h za malo više od tri sekunde, zvanični, fabrički podaci govore da je za ovaj juriš potrebno ravno četiri sekunde.

Uz sve to, kao i ostali pripadnici UTV familije, Nikola Zero je više nego sposoban za terensku vožnju, što se da videti u video prilogu ispod.

 

 

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments