1. Home
  2. Vesti
  3. Američki proizvođači se masovno okreću SUV segmentu
Američki proizvođači se masovno okreću SUV segmentu
0

Američki proizvođači se masovno okreću SUV segmentu

225
0
Podelite sa prijateljima:

Mada su Amerikanci oduvek bili veoma prisutni u SUV klasi, sa svih strana stižu izveštaji o napuštanju drugih modela kako bi se napravilo prostora za krosovere.

Tako će Ford ukinuti Fiestu za severnoameričko tržište, ali i model Taurus, kako bi se resursi usmerili u razvijanje SUV-ova. Veoma je moguće i da će još jedan model Forda u penziju – sedan Fusion.

FCA planira još veće rezove. Prema poslednjim informacijama italijansko-američka alijansa sigurno će okončati proizvodnju Chryslera 200 i Dodge Darta. Pored toga razmatra se i penzionisanje Chryslera 300 pa čak i Dodge Chargera, za koji FCA tvrdi da ima poprilično slabu prodaju.

I General Motors razmatra ukidanje nekoliko modela. Prvi na listi za „odstrel“ će se naći sedan Impala, a veoma je moguće da će u prevremenu penziju i električno model Volt.

Koliko je SUV trend uhvatio maha pokazujesve veća prodaja u tom segmentu, naravno, na račun tradicionalnih modela. Američki proizvođači se brzo prilagođavaju novonastaloj situaciji na tržištu, a da će biti teško odoleti SUV pritisku potvrdila je nedavno i Honda. Čelnici japanske marke za severnoameričko tržište potvrdili su da prodaja novog Accorda ne ide po planu, zbog velikog pritiska SUV segmenta.

 

 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments