1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia kupe sa 650 ks i pogonom izvedenim iz LaFerrarija
Alfa Romeo Giulia kupe sa 650 ks i pogonom izvedenim iz LaFerrarija
1

Alfa Romeo Giulia kupe sa 650 ks i pogonom izvedenim iz LaFerrarija

8.90K
1
Podelite sa prijateljima:

Sa pogonskim sistemom koji je derivat onog iz LaFerrarija, nova Alfa bi mogla da bude najmoćniji model marke ikada, uz oživljavanje GTV oznake.

Glasine o kupe verziji Giulije kolaju na globalnom planu već izvesno vreme, a čini se da je dotični model u razvoju. Uprkos činjenici da još uvek nema špijunskih fotografija, izvori bliski kompaniji su obelodanili da će novajlija biti predstavljen tokom ove godine, dok će prodaja započeti 2019.

Veruje se da će biti oživljena „GTV“ ili „Sprint“ oznaka, a kupe će biti zapravo „naoštrena“ verzija Giulije Quadrifoglio u sedan verzije, od koje će naslediti neke panele karoserije u prednjem delu. Ipak, anfas neće biti identičan, da bi se moćnija verzija jasno diferencirala od „donora“.

Naravno, očekuje se iskošenija linija krova uz duža vrata, kao i regularan prtljažnik, kao u slučaju BMW-a M4 i kupea C klase i A5.

Dok će niže pozicionirane verzije usvojiti motorizaciju Alfa Romeo Giulije, sve do Quadrifoglio V6 izdanja sa 510 ks, perjanica bi trebalo da raspolaže sa 650 konja, a šuška se da bi pogon trebalo da čini derivat hibridnog sistema iz LaFerrarija, uparen upravo sa moćnim 2,9-litarskim V6.

Takođe, glasine govore da Alfa razmatra još jednu hibridnu verziju, baziranu na 2,0-litarskom benzincu od 280 ks iz Giulije Veloce. U saradnji sa elektrosistemom, snaga bi se podigla na nekih 350 konja.

 

(8899)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Inos

Samo napred…Vec ste napravili buru.Sada ce da trube svi ovi sto voze ove nemacka kolca kako alfa ne valja…kako ovo kako ono…Steta za vas je sto ce vam uzor uskoro svima biti ta Alfa…kad vam baci na kolena Audi,Mercedes,Bmw…A vec je pocela ih gaziti i to samo sa 2 nova modela.