1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar F-Type (2019.) – sistem vektorisanja obrtnog momenta za celu modelnu liniju
Jaguar F-Type (2019.) – sistem vektorisanja obrtnog momenta za celu modelnu liniju
0

Jaguar F-Type (2019.) – sistem vektorisanja obrtnog momenta za celu modelnu liniju

226
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar F-Type, koji nas je oduševio tokom testa , je upravo restilizovan za modelnu 2019. godinu. Da li su Britanci podigli nivo doživljaja enterijera, što je praktično (uz prodajnu cenu) bila jedina ozbiljnija zamerka, pročitajte u daljem tekstu koji prenosi navode proizvođača.

Da sumiramo unapređenja i izmene. Kao prvo, Jaguar F-Type usvaja nomenklaturu uslovljenu snagom agregata, koja već važi na nivou kompanije Jaguar Land Rover. To u prevodu znači da će ulazni model koga pokreće četvorocilindarski motor, poneti oznaku P300, dok će V6 modeli biti označeni nalepnicama P340 ili P380. Jaguar F-Type 400 Sport neće više biti u paleti, ali su zato tu F-Type R kao i performantna SVR verzija.

Cena osnovne verzije će varirati, zavisno od tržišta, ali je neki evropski okvir na nivou od 58.200 evra za F-Type Coupe, dok će najeftinija kabriolet verzija imati početnu cenu od oko 64.500 evra. Možda je najinteresantniji podatak onaj koji se odnosi na cenu najviše pozicioniranog modela unutar F-Type palete, odnosno model SVR kabriolet. U prodaji je za 135.500 evra.

Što se tiče inženjerskih promena, vredno pomena je da će sve verzije ubuduće posedovati sistem vektorisanja obrtnog momenta kao standard. Verzija koja nosi oznaku P380, dobiće i diferncijal sa ograničenim proklizavanjem kao i adaptivne amortizere.

U kabini su izmene sledeće: nov je ekran InCotrol Touch Pro info-zabavnog sistema sa dijagonalom od 10 inča. Biće standard u svim verzijama. U uvodnim mesecima prodaje, neće podržavati Apple CarPlay niti Android Auto opcije konektivnosti, ali će, prema rečima portparola kompanije JLR, obe mogućnosti biti dostupne u kasnijem delu godine. Novi su i trimovi za otvore vazdušne ventilacije u kabini, kao i unutrašnji retrovizor bez rama, odnosno okvira za ogledalo.

Dalje, F-Type je sada dostupan u 18 novih nijansi boje karoserije. Za dodatnu sumu od oko 7.000 evra, moguće je dobiti i mat nijansu, karakterističnu za vozila koja su prošla kroz ruke SVO divizije (odeljenje za performantne JLR modele). Raspoložive su i felne sa novim dizajnom, dok SVR verzije sada mogu da se dobiju bez spojlera, zavisno od želje kupca.

Prve isporuke restilizovanog modela su na nekim tržištima moguće već sledećeg meseca, a uskoro i na celom Starom kontinentu.

 

 

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments