1. Home
  2. Vesti
  3. Počela proizvodnja Mercedes-Benza GLA u „Innovation Factory“
Počela proizvodnja Mercedes-Benza GLA u „Innovation Factory“
0

Počela proizvodnja Mercedes-Benza GLA u „Innovation Factory“

312
0
Podelite sa prijateljima:

Zindenflingen počeo proizvodnju prvog modela u istoriji sa pogonom na prednje točkove – Mercedes-Benz GLA

Proizvodnja premijum kompaktnog krosovera, Mercedes-Benz GLA, počela je u Daimlerovim pogonima u Zindelfingenu, udaljenim dvadestak kilometara od centrale proizvođača, locirane u Štutgartu, čime je obeležen početak pilot projekta “Fabrika inovacija” (“Innovation Factory”).

“Sa početkom proizvodnje krosovera GLA, ovaj pogon Mercedes-Benza po prvi put je uključen u proizvodni proces kompaktnog modela. Ovo je svojevrstan dokaz visoke fleksibilnosti fabrike. Sa početkom projekta “Fabrika inovacija”, oblikujemo budućnost proizvodnog procesa automobila marke Mercedes-Benz. Istovremeno, podržavamo našu globalnu proizvodnu mrežu obezbeđujući nove i brzo dostupne alternativne proizvodne kapacitete, kako bi se udovoljilo specifičnim zahtevima tražnje”, objašnjava Mihael Bauer, rukovodilac pogona u Zindenflingenu.

”Innovation Factory” integriše najsavremenije proizvodne tehnologije koje se služe sistemom “Factory 56”, jednim od najmodernijih sistema za proizvodnju automobila ovog doba. Pritom, dodatne koristi su obezbeđene zbog fleksibilnosti pogona u kome se mogu proizvoditi različiti modeli, uz primenu najvećeg dela proizvodnih procedura orijentisanih na budućnost.

Kompaktni SUV čija je proizvodnja počela danas, silazi i sa proizvodnih traka pogona u Raštatu, od 2013. godine. Ovaj model je bio (i ostao) u proizvodnji i u fabrici lociranoj u Pekingu (Beijing Benz Automotive Corporation – BBAC), s početkom u 2013. godini, takođe. Od kada je stigao u prodajne salone po prvi put, GLA je prodat u “tiražu” od pola miliona primeraka. U Raštatu se, pored GLA, proizvode A i B klasa, tako da su kapaciteti potpuno iskorišćeni. Kako bi se preopterećena fabrika oslobodila pritiska, iskorišćena je fleksibilnost pogona u Zindenflingenu, koji će sada biti korišćen i za vozila sa pogonom na prednje točkove. Ovakav razvoj situacije se definiše istorijskim zaokretom. Opštepoznato je da je ovaj proizvodni centar poznat po svojoj kompetentnosti u oblasti proizvodnje vozila sa pogonom na točkove zadnje osovine.

GLA je prvi kompaktni SUV u Mercedes-Benz gami. Tokom 2017. godine, lagodno se pozicionirao kao tržišni lider na teritoriji Kine, SAD, Nemačke i Velike Britanije.

 

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments