1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen: Airbump odlazi u istoriju?
Citroen: Airbump odlazi u istoriju?
0

Citroen: Airbump odlazi u istoriju?

994
0
Podelite sa prijateljima:

Čelnici Citroena razmatraju predlog ukidanja Airbump-a, odnosno posebnih zaštitnih plastičnih panela koji su postavljeni na vratima. 

Airbump iako verovatno nije estetski najlepše rešenje na svetu, doprineo je jasnom izdvajanju Citroenovih modela. Ipak, ovaj panel ima i praktičnu vrednost, s obzirom na to da štiti vrata od udaraca koji bi mogli nastati na uskim, gradskim parkinzima.

Da Airbump nema naročito svetlu budućnost videli smo iz najnovijeg primera restilizovanog Citreona C4 Cactus. Model koji je poprimio oblike klasičnog hedžbeka čini se da je ostao bez ovog dodatka. No, istina je da je Airbump znatno smanjen i pomeren sa centralnog dela vrata u donji deo, tako da je znatno manje upadljiv, a reklo bi se i manje praktičan nego što je do sada bio.

Citroen trenutno radi na razvijanju novog C5, sedana koji bi trebalo da stigne na tržište 2020. godine. Direktor proizvodnje, Ksavijer Pežo, izjavio je britanskim novinarima da se ova marka trudi da ponudi nešto sasvim novo na tržištu. „Potreban nam je model drugačiji od svega ostalog što se trenutno nudi. Ukoliko ponudimo klasičnu limuzinu, nećemo apsolutno ništa postići“ rekao je Pežo.

Na pitanje da li će Airbump sistem biti korišćen i na nadolazećem C5, jedan od čelnika Citroena rekao je da kompanija razmatra sve mogućnosti kako bi taj model učinila drugačijim od tradicionalnih sedana, no da je veoma mala verovatnoća da će Airbump naći primenu u novoj generaciji C5.

Po svemu sudeći, Airbump se polako sprema za penziju.

(994)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments