1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iNext i i4 stižu, i3 i i8 neizvesni
BMW iNext i i4 stižu, i3 i i8 neizvesni
0

BMW iNext i i4 stižu, i3 i i8 neizvesni

208
0
Podelite sa prijateljima:

BMW će premijerno predstaviti modele i4 kao i BMW iNext EV tokom 2020. i 2021. godine. Međutim, i serija BMW-a možda ostane bez električnog vozila i3, ali i nezaboravnog plug-in hibrida BMW i8.

Ova dva automobila, koja su svoj debi imala tokom 2014. godine, prošli su nedavno kroz proces restilizacije, pa će sasvim izvesno ostati u ponudi bavarskog giganta još neko vreme u budućnosti. BMW i3 je osvežen nešto pre i8, tokom 2017. godine. Pored kupe verzije modela i8, kroz predstavljanje restilizovane verzije, promovisana je i roadster varijanta istog. Međutim, sa završetkom životnog ciklusa aktuelnih vozila, možda se dogodi da njihovi naslednici ne budu predmet dalje ponude.

Još uvek je suviše rano donositi odluku u pogledu eventualne naredne generacije vozila koja bi ponela oznake i3, kao i BMW i8, kaže Štefan Jurašček, rukovodilac odeljenja za elektrifikovane pogonske sklopove u BMW AG, u razgovoru sa novinarima prošle nedelje na Salonu automobila u Njujorku.

„Ovi automobili su zaista jedinstveni,“ rekao je Jurašček. „Jedinstveni su i u smislu da su razvijani na način koji ne podržava da budu osnova za dalje derivate, odnosno različite koncepte zasnovane na njihovoj osnovi.“

Umesto da usvoje fleksibilnu koncepciju, oni su razvijeni da pokažu tehnološku moć naše kompanije, i omogućili su nam da kroz njihov razvoj osvojimo nove veštine i znanja koje sada koristimo u razvoju elektrifikovanih vozila, navode zvaničnici. Inženjeri kompanije BMW su trenutno angažovani u postupku prilagođavanja platforme koja bi mogla da posluži istovremeno za više varijanti vozila: onih sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, električnih kao i onih sa plug-in hibridnim pogonskim sklopovima. Arhitektura sledeće generacije BMW vozila će biti spremna za upotrebu posle 2021. godine, navodi Jurašček, dok će komponente za elektrifikovana vozila biti prilagođene novoj arhitekturi.

„Iz tih razloga, mogu da kažem da smo u ovom trenutku veoma fleksibilni,“ zaključio je Jurašček.

 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments