1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 1 (2019.) –Sve što znamo za sada
BMW serije 1 (2019.) –Sve što znamo za sada
0

BMW serije 1 (2019.) –Sve što znamo za sada

699
0
Podelite sa prijateljima:

Jedna od najuzbudljivijih premijera koju BMW sprema za 2019. godinu, odnosi se na treći generaciju predstavnika C segmenta, seriju 1.

Novitet će doneti suštinske konceptualne izmene. Nakon dve generacije popularnog hedžbeka koje su nudile pogon na zadnje točkove, novajlija će biti utemeljen na novoj FAAR (Frontantriebsarchitektur) platformi koja je predviđena za pogon prednjih točkova. Izmena postavke će omogućiti sniženje mase vozila, pojednostavljenje proizvodnog procesa, pa samim tim i veći profit kompaniji, u odnosu na još uvek aktuelnu generaciju. Sistem pogona na sve točkove, xDrive biće sastavni deo opcione opreme, ali će funkcionisati na različit način u odnosu na modele iz BMW game koji leže na izvanrednoj CLAR platformi. O razlikama između dva sistema pogona, možete više da pročitate u testu modela BMW X2 .

Renderi koji su se pojavili na internetu sugerišu da će nova serija 1 preuzeti stilske detalje sa modela kodne oznake F40. Shodno tome, nadovezivaće se na već razvijeni dizajnerski izraz BMW game, uz blage izmene. Naime, prednje svetlosne grupe, koje će biti izvedene u punoj LED tehnologiji još od osnovnog paketa, će biti tanje i uglastije. Rešetka hladnjaka će biti nalik onima koje se nalaze na nedavno predstavljenom BMW X2, dakle obrnuto postavljena u odnosu na višedecenijsku tradiciju. Agresivni branik će sadržati velike usisne otvore za vazduh, kako bi se dobio oštriji izgled, uz istovremeno poboljšanje aerodinamičkih performansi.

Za pogon nove serije 1, koristiće se paleta benzinskih i dizel agregata sa tri i četiri cilindra. Očekujemo ga sa sledećim oznakama na poklopcu prtljažnika: 116i, 118i, 120i, 116d, 118d i 120d. Ne brinite, biće tu i nešto performantnija verzija, ali ovoga puta sa snažnijom verzijom četvorocilindarskog benzinskog agregata, oznake BMW 130iX, umesto nekadašnje perjanice među modelima serije 1, modela M140i, koga je pogonio redni šestocilindarski agregat.

Novi M130iX će se na tržištu takmičiti sa modelima Volkswagen Golf R, Audi S3 kao i budućim Mercedes-AMG A35 koji bi trebao da doživi svetsku premijeru tokom 2020. godine.

Najviše pozicioniran model u porodici serije 1 biće M130iX M Performance. On će zameniti najomiljeniju verziju mnogih: BMW M140i xDrive.

 

(699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments