1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Bugattija: Novi rekordi nam nisu prioriteti
Šef Bugattija: Novi rekordi nam nisu prioriteti
0

Šef Bugattija: Novi rekordi nam nisu prioriteti

381
0
Podelite sa prijateljima:

„Suštinski rečeno, mi uopšte  ne znamo kolika je maksimalna brzina Chirona.“

Ovo su reči Stefana Vinkelmana, izvršnog direktora Bugattija. On je u razgovoru sa američkom televizijom CNBC izjavio da test maksimalne brzine nije prioritet za ovu kompaniju. Vinkelman je nedavno izjavio da Chiron ne može pokazati svoj potpuni potencijal dokle god ne budu razvijene specijalne gume koje mogu izdržati brzinu veću od 500 km/h.

Bugatti je na Salonu automobila u Ženevi predstavio Chiron Sport, model koji nije imao uvećanje snage, ali Vinkelman tvrdi da je u pitanju automobil sa mnogo boljom upravljivošću od standardne verzije.

Neki ipak kažu da je obazrivost Bugattija povodom novih rekorda zapravo varka, i veruju da Chiron nije sposoban da svrgne sa trona aktuelnog rekordera – Koenigsegg Ageru RS. Švedski hiperautomobil ne samo da drži rekord za najbrži serijski automobil, već je oborio i rekord Bugattija za ubrzanje do 400 km/h i zaustavljanje tzv. sprint 0-400-0.

Ipak, sve ovo ne utiče preterano na prodaju Chirona. Bugatti je planirao seriju od 500 primeraka, od čega je više od 320 već prodato.

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments