1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes objašnjava zašto restilizovana C klasa nije dobila MBUX
Mercedes objašnjava zašto restilizovana C klasa nije dobila MBUX
0

Mercedes objašnjava zašto restilizovana C klasa nije dobila MBUX

1.35K
0
Podelite sa prijateljima:

Sledeća generacija C klase će dobiti napredniju verziju Mercedesovog info-zabavnog sistema.

Predstavljen publici u januaru, na CES-u u Las Vegasu, Mercedes-Benz User Experience predstavlja novi info-zabavni sistem marke, koji debituje u novoj A klasi. On će zameniti vremešnu Comand postavku, ali se to neće deseiti odmah, jer će neki modeli biti „zaglavljeni“ sa starih hardverom. Jedan od tih modela je i C klasa, koja je nedavno restilizovana, bez tranzicije na MBUX, bez obzira što proizvođač iz Štutgarta navodi da je izmenjeno čak 25.000 komponenti, uključujući i novi električni sistem.

Zaista, pomalo čudno da MBUX nije uveden u Mercedesovog pulena iz D segmenta, ali program menadžer, Kristijan Fru, rekao je da je električna arhitektura vozila bazirana na onoj koju koriste E i S klasa. Međutim, dobra stvar je da je nivo funkcionalnosti najnovijeg Comand sistema (NTG 5.5) u C klasi u ravni sa novim MBUX (NTG 6.0) što se tiče dostupnosti novih opcija. Fru je dodao da je jedino korisnički interfejs drugačiji.

Za tri-četiri godine, kada na scenu stupi nova generacija C klase, koristiće MBUX evoluciju (NTG 7.0), za koju Mercedes trenutno razvija korisnički interfejs. Reč je o „unapređenoj verziji“ interfejsa kojeg poseduje nova A klasa, i koji će krasiti buduće modele.

Mada nema novu MBUX postavku, restilizovana C klasa, zajedno sa perjanicom u vidu AMG C63, predstavljena je u Njujorku, uz brojna tehnološka unapređenja. Tu je kompletan digitalni klaster instrumentacije od 10,25 inča sa većim Comand displejem dijagonale 12,3 inča.

(1349)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments