1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota RAV4 – premijera uživo iz Njujorka
Toyota RAV4 – premijera uživo iz Njujorka
0

Toyota RAV4 – premijera uživo iz Njujorka

867
0
Podelite sa prijateljima:

Popularni Toyotin SUV dolazi u Njujork u novom izdanju, ali su neke stvari ostale slične.

Nije lako implementirati izmene na bestseleru. RAV4 donosi značajan profit kompaniji. Prošle godine je samo u SAD prodato preko 400.000 primeraka, što je 15 odsto više u odnosu na 2016. Dakle, prodaja cveta a japanska marka je već pripremila naslednika.

Japanci kao Japanci, rade sve po PS-u. Novajlija počiva na novoj TNGA platformi, koja je donela i nešto veće međuosovinsko rastojanje (3 centimetra), mada je ukupna dužina vozila neznatno smanjena. Samim tim, novi model izgleda i nastupa robusnije. Dvobojni finiš je takođe dostupan, sa kontrastnim krovom.

Produženo međuosovinsko rastojanje bi takođe trebalo da donese kvalitetniju vožnju na asfaltu, dok kraći prepusti pomažu boljim terenskim atributima. Tome će sigurno pomoći i novi integralni pogon sa vektorisanjem obrtnog momenta, koji može 50 odsto snage da šalje na zadnje točkove, u isto vreme je kanališući na levi ili desni točak. Sistem takođe koristi komplet ozubljenih spojnica, koje u potpunosti razdvajaju zadnje točkove pod normalnim okolnostima, u cilju bolje efikasnosti. To je jedan od tri dostupna AWD sistema, uz tradicionalniji aranžman i Toyotinu AWD-i hibridnu postavku, koja sada isporučuje 30 odsto viši obrtni moment na elektropokretane zadnje točkove.

RAV4 nastavlja sa američkom pogonskom ponudom u vidu 2,5-litarskog četvorocilindraša, kako za standardne tako i hibridne modele. Hibridi nastavljaju sa eksploatacijom CVT menjača.

Što se unutrašnjosti tiče, novi RAV4 zauzima minimalistički pristup. Standardni sedmoinčni ekran info-zabavnog sistema se izmestio u „plutajuću poziciju, a osmoinčna jedinica je opciona, kao i Toyota Entune 3.0 audio sistem sa standardnim Apple CarPlay i Amazon Alexa funkcijama. Entune Audio Plus opcija sem većeg ekrana donosi Sirius XM radio, dok Entune Premium opcija dodaje navigacioni uređaj. Tu su brojni USB priključci, bežični punjači, a za audiofile je predviđen JBL sistem od 800 W.

Zahvaljujući više pozicioniranoj zadnjoj kameri, projekcija je šira od normalnog vidnog polja.

Kupci neće morati dodatno da plate za brojne bezbednosne sisteme. Toyoin Safety Sense je standardan na svakom RAV4, a uključuje poznate sisteme poput upozorenja na opasnost od čeonog sudara, detekcije pešaka, kočenja u slučaju krajnje nužde, dinamičkog tempomata, upozorenja na neželjen izlazak iz vozne trake i automatskih dugih svetala.

Novitet za 2019. je pseudo-autonomni sistem pod imenom Lane Tracing Assist, koji asistira vozaču pri upravljanju, što po Toyoti „redukuje opterećenje koje ima vozač i daje podršku bezbednoj vožnji, posebno u saobraćajnim gužvama ili dugim putovanjima“.

Ono što je takođe novo je asistencija pri prepoznavanju saobraćajnih znakova, koja prepoznaje određene znake i upozorava vozača ukoliko on ne obrati pažnju na dotičnu signalizaciju.

Novi RAV4 neće ući u prodaju pre zime, s tim što će hibrid stupiti na scenu 2019.

(867)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments