1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljeni Infiniti QX60 Limited i QX80 Limited
Predstavljeni Infiniti QX60 Limited i QX80 Limited
0

Predstavljeni Infiniti QX60 Limited i QX80 Limited

288
0
Podelite sa prijateljima:

Juče je na Fejsbuk stranici AutoRepublike, naš Zoran Tomasović iz Amerike, postavio fotografiju udobne i ekstravagantne limuzine, perjanice Citroena iz prošle decenije uz konstataciju da je to marka koja mu najviše nedostaje na tržištu države u kojoj živi. Pitanje uz objavu se odnosilo na to koji model nama najviše nedostaje jer nije predviđen za prodaju na našoj teritoriji. Predstavljamo odgovor na ovo pitanje.

U stvari, Nissanova premijum marka Infiniti daje odgovor.

Nakon što je na prošlogodišnjem Salona automobila u Njujorku Infiniti predstavio  konceptni model QX80 Monograph, japanski premijum proizvođač, je skinuo veo sa svojih SUV modela, i svetlost dana su, pred sam početak novog izdanja njujorške smotre predstavio nove uzdanice; QX60 Limited i QX80 Limited. Ova dva SUV-a sam vrh ponude Infintijeve game u ovom segmentu, što znači da nude izbor opcija koje se ne mogu naći u drugim linijama game.

QX60 Limited

Infiniti QX60 je najprodavaniji krosover marke na američkom tržištu, ponajpre zahvaljujući prostranosti i upotrebljivosti tog prostora u putničkoj kabini, kao i ponudi od tri reda sedišta.

Uvođenjem Limited nivoa opreme, Infiniti je želeo da privuče “potpuno novu grupu kupaca” za svoju QX60 gamu. Cela paleta QX60 je utemeljena na modelu Nissan Pathfinder.

Ključne promene za verziju u najvišem paketu opreme se odnose na dodate elemente tamnog hroma na rešetki hladnjaka, okvirima svetala za maglu, kao i vratima. Krovni nosači i ostali prikladni elementi su, isto tako izrađeni od tamnog hroma koji celom stajlingu vozila daje jasnu premijum notu. Zadnji branik je prošao kroz tretman donje sekcije sjajnim crnim lakom.

Široki lukovi točkova “kriju” točkove promera 20 inča, takođe u tamnoj nijansi. Pneumatici su predviđeni za upotrebu u svim godišnjim dobima, dok su dimenzije istih 235/55R.

U unutrašnjosti, koža na sedištima je prošla polu anilinski tretman u sva tri reda sedišta, baš kao i paneli na vratima. Poseban ugođaj pružaju i kontrastni šafovi, kao i plemenito obrađen obruč upravljača. Patosnice na vozilu su takođe jedinstvene za ovaj model. Vidna je i primena trimova od drveta.

QX60 Limited poseduje i brojne bezbedonosne sisteme. Izdvajaju se: adaptivni tempomat, detekcija mrtvog ugla, autonomno kočenje u kritičnim situacijama sa funkcijom detekcije pešaka, prevencija sudara prilikom vožnje unazad, karakteristične za napuštanje parking mesta.

Za pogon najreprezentativnijeg među QX60 primercima, zadužen je V6 agregat zapremine 3,5 litara, koji obezbeđuje snagu od 220kW.

QX80 Limited

QX80 Limited koristi platformu pozajmljenu od terenskog modela Nissan Patrol. U odnosu na njega, kompletan stajling je podignut na viši nivo, uz brojne jedinstvene detalje, kako na spoljašnosti, tako i u unutrašnjosti velikog SUV-a.

Ogromni točkovi izrađeni primenom lake legure u tamnoj nijansi sa rubovima od nerđajućeg čelika, od čak 22 inča su upotrebljeni na ovom SUV-u. Prisutni su i detalji od saten hroma na spoljašnjosti vozila. To se pre svega odnosi na krovne nosače i ostale elemente na krovu, a zatim i na jedinstvine odbojnike, kako napred, tako i pozadi. Na njima se donja sekcija razlikuje spram modela sa nižim paketima opreme.

Pet različitih nijansi boja je dostupno, od kojih je jedino za ovaj model moguće naručiti Anthracite Grey, u koji kolorit je ofarban i model na fotografijama.

U kabini, nova raskoš. Dvobojna poluanilinska koža na sedištima je prošivena kontrastnim šavovima. Obruč upravljača je takođe obložen kvalitetnom kožom, baš kao i ručica menjača. Centralnom konzolom dominira trim od plemenitog drveta. Brojni su dodatni umeci od materijala najvišeg kvaliteta koji putnicima ne ostavljaju mogućnost da pomisle da se nalaze u bilo kom drugom, nego u vozilu premijum segmenta.

Osvetljene su Infiniti oznake na pragovima vozila, dok je Limited logo upadljiv na centralnoj konzoli.

QX80 Limited u standardnom paketu opreme poseduje sve savremene sisteme asistencije vozaču, kao uostalom i manji rođak.

Snagu dobija iz V8 agregata, zapremine 5,6 litara što je dovoljno za snagu od 298kW. Pogon je na svim točkovima a do njih se snaga distribuira putem sedmostepene automatske transmisije.

Najtužniji deo ove priče se odnosi na činjenicu da će oba vozila, QX60 Limited i QX80 Limited, biti dostupna samo severnoameričkim srećnicima.

Priredio Zvezdan Božinović

(288)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments