1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota stopirala proizvodnju Avensisa zbog slabe potražnje
Toyota stopirala proizvodnju Avensisa zbog slabe potražnje
0

Toyota stopirala proizvodnju Avensisa zbog slabe potražnje

651
0
Podelite sa prijateljima:

Naslednik je pod znakom pitanja.

Pre više od godinu dana, Toyota je testirala prototip nove generacije Avensisa za evropsko tržište. Tada su postojali signali da bi novajlija na scenu mogao da stupi ove godine. Međutim, japanska kompanija je odlučila da stopira proizvodnju poznate limuzine, dok naslednik još uvek nije potvrđen. Da li to znači da će i Avensis poći stopama Honde Accord u Evropi?

„Pratimo D segment i pad prodaje u okviru njega. Posledica svega je i značajno smanjivanje cena“, rekao je portparol Toyota Evrope. Odluka dolazi nakon zaista loših prodajnih rezultata u ovoj kategoriji vozila. Toyota je prošle godine prodala samo 25.319 Avensisa, što je 28 odsto manje u odnosu na 2016., a i značajno manje od lidera Passata (183.288) i drugoplasirane Škode Superb (81.410).

Dakle, Avensis bi mogao u potpunosti da bude ukinut. Takođe, Toyotin šef evropskih operacija, Johan van Zil, nedavno je rekao da još uvek nije odlučeno da li će biti direktnog naslednika Avensisa.

„Razmatramo ovaj segment tržišta i pitamo se neke stvari“, prokomentarisao je Zil. „Mi smo veoma zadovoljni kotiranjem Avensisa sada, on radi dobar posao. Međutim, pitamo se da li bi sledeći korak u D segmentu trebalo da bude limuzina ili nešto drugo.“

Po nekim izvorima, Toyota bi mogla da lansira manji sedan umesto Avensisa, baziran na novom Aurisu.

 

(651)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments