1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lamborghini Huracan Performante Spyder (2019.)
Lamborghini Huracan Performante Spyder (2019.)
0

Lamborghini Huracan Performante Spyder (2019.)

6.44K
0
Podelite sa prijateljima:

Na Salonu automobila u Ženevi, Lamborghini je predstavio kabrio varijantu svog Nirburgring rekordera, modela Huracan Performante. 

Huracan Performante Spyder osim što je izgubio krov, ostaje manje-više istovetan standardnom modelu, uz to da se sa ovom verzijom još više želelo dobiti na ekskluzivnosti i atraktivnosti. Kao da toga manja jednom Lamborghiniju.

Lamborghini je u 2017. godini prodao 3.815 automobila, što je ujedno i rekord ove kompanije. Da „razjarenom biku“ stvari idu na bolje govori i rast godišnje prodaje od 10%, i to pre svega zahvaljujući Performante verziji Huracana koja je doprinela znatno boljem tržišnom rezultatu. U 2018. godini, Italijani očekuju znatno bolji rezultat, oslanjajući se na potencijalnu dobit koju će doneti SUV model Urus.

Lamborghini Huracan Performante Spyder

Dizajn 

Osim toga što je ostao bez krova, fundamentalnih promena u dizajnu nema u odnosu na standardnu varijantu. Eksterijer je u potpunosti podređen performansama, te su prisutni brojni aktivni elementi karoserije.

Što se tiče mekog krova, on se podiže i spušta za 17 sekundi, i to sve do brzine od 50 km/h. Zahvaljujući masovnoj upotrebi ugljeničnih vlakana, Huracan Performante Spyder lakši je od Huracana Spyder za 35 kilograma.

Dimenzije su ostale neizmenjene, te je Lamborghini Huracan Performante Spyder dugačak 4.506, širok 1.924 (bez retrovizora), visok 1.180 milimetara sa međuosovinskim razmakom od 2.620 milimetara.

Masa automobila je zahvaljujući upotrebi laganih materijala poput ugljeničnih vlakana i aluminijuma ostala poprilično niska, svega 1.507 kilograma bez tečnosti. Raspored mase je 43:57 u korist zadnjeg dela automobila.

Motor i performanse 

Lamborghini Huracan Performante Spyder koristi 5,2-litarski atmosferski V10 agregat. U pitanju je pravo malo remek-delo italijansko-nemačke automobilske industrije. Ovaj motor, u nešto drugačijoj konfiguraciji nalazi se i u Audijevom asu R8, ali nažalost, Nemci su odlučili da nakon aktuelne generacije R8 pošalju V10 pogonsku jedinicu u (nezasluženu) penziju.

U Lamborghinijevoj izvedbi ovaj motor razvija 640 konjskih snaga uz 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na sve točkove prenosi putem automatskog sedmostepenog menjača sa dvostrukom spojnicoma, a uz već pomenutu masu, dobija se odnos od 2,35 kilograma po jednoj konjskoj snazi.

Kada se govori isključivo o performansama, to izgleda ovako. Sprint do „stotke“ obavlja se za 3,1 sekundu, dok će za 9,3 sekunde automobil stići do 200 km/h. Maksimalna brzina iznosi 325 km/h, a podjednako je impresivan i zaustavni put prilikom kočenja sa 100 km/h – svega 31,5 metara.

Lamborghini je saopštio i potrošnju goriva, ukoliko to zanima nekoga ko je potencijalni kupac ovog modela. Lamborghini Huracan Performante Spyder potrošiće 14 litara goriva na 100 kilometara u kombinovanom ciklusu vožnje. Pri urbanom eksploatisanju na istu razdaljinu „popiće“ 19,8 litara, dok će na auto-putu potrošiti 10,6 litara goriva.

Lamborghini Huracan Performante Spyder

Dostupnost i cena

Lamborghini veruje da broj prodatih automobila, a samim tim i priliv novca biti rekordi u 2018. godini. Svoj doprinos će svakako dati Huracan Performante u kabrio izdanju koji će kupcima biti dostupan od sredine leta. Italijanski proizvođač će naravno i uz ovaj model nuditi pregršt opcionalne opreme, a svaki kupac biće pozvan da personalizuje svoj automobil. Cena osnovne verzije za Evropljane je 219.585 evra (bez poreza).

Đorđe Platiša 

 

(6441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments