1. Home
  2. Vesti
  3. Detroit posle Mercedesa, ostaje i bez BMW game
Detroit posle Mercedesa, ostaje i bez BMW game
0

Detroit posle Mercedesa, ostaje i bez BMW game

511
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo kompanije BMW je odlučilo da ne nastupa na Salonu automobila u Detroitu narednog januara. Na taj način, ova manifestacija ostaje bez još jedne zvučne marke, nakon što je slično saopštenje stiglo i iz Daimlera.

Odluka BMW-a, koincidira sa najavljenim razmatranjem izmeštanja termina za Salon automobila u Detroitu, od strane Asocijacilje dilera automobila iz Detroita, sa sadašnjeg januarskog na oktobarski raspored. Ukoliko adekvatna odluka bude doneta, biće efektivna od 2020. godine.

Pošto u ovogodišnjoj detroitskoj smotri, učešće nisu uzeli ni Jaguar Land Rover, Porsche, Mazda kao ni većina proizvođača ultra luksuznih, sportskih i egzotičnih automobila, verovatno je da će se desiti izmena i same suštine ovog salona automobila, čime bi on postao manifestacija sa izraženijim fokusom na proizvode i tehnologije. Ovako koncipiran događaj, sasvim sigurno bi bio manje zahtevan prema izlagačima, u finansijskom smislu.

„BMW grupa je odlučila da se povuče sa severnoameričkog međunarodnog salona automobila u Detroitu,“ piše u kompanijskom saopštenju za javnost, koje je obelodanjeno juče. „Odluka je doneta, uzimajući u obzir i činjenicu da BMW grupa, na stalnim osnovama, ispituje relevantnost svog prisustva na salonima automobila, dok istovremeno istražuje i ostale vidove platformi i formata predstavljanja svojih dostignuća. Krajnji cilj ovakvih nastupa kompanije, svakako je prezentacija ideja i planova koje BMW ima, u pogledu budućih rešenja mobilnosti. On podrazumeva i najveći mogući stepen publiciteta za predstavljene proizvode, tehnologije i inovacije.“

Asocijacija dilera automobila iz Detroita je ubeđena da će negativan trend u vezi sa nastupom na Salonu automobila u Detroitu biti zaustavljen, čak i potpuno preokrenut, ukoliko bi se događaj organizovao tokom jesen, kada su i vremenske prilike u gradu znatno prijatnije. Još važniji razlog za ovakav stav asocijacije se ogleda u značajno nižim troškovima prisustvu, ovako upriličenom događaju. Želja acocijacije je i da se težište manifestacije izmesti ka vozilima i pratećim tehnologijama, odnosno da što više liči na referentni Salon automobila u Ženevi, umesto da nastavi da bude, praktično prodajna manifestacija. Očekuje se da odluka organizatora bude doneta sredinom aprila.

Nastup marke BMW na prethodnom detroitskom događaju, već je bio sniženog intenziteta za jednu oktavu, u poređenju sa predstavljanjem iz prethodnih godina. Na ranijim Salonima automobila u Detroitu, BMW grupa je izlagala vozila i drugih marki koje posluju u sastavu grupe, kao i motocikle. Ovog januara, niti je bilo motocikala, niti su bila izložena Mini vozila.

Vremena se menjaju veoma žustrim tempom. 

(511)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments